Denne kvelden var det 173 personer som hadde kjøpt blokk til bilbingoen. Mange er faste spillere, mens noen prøver dette for første gang. Pål Brattås (74) og Aud Brattås (70), hadde tatt turen fra Hegra og erklærte seg selv som svært erfarne bingogjengere.

-Dette er første tur hit i år, men i fjor var vi her veldig jevnt. Vi synes dette er en spennende aktivitet, og vi var unge den gangen bingo ble arrangert i nesten hvert eneste forsamlingshus.

-Jeg kan huske vi var til stede nesten hver gang det var bingo i litjsalen på Ljosheim, sier Pål Brattås.

Ivrige spillere. Pål og Aud Brattås tok turen fra Hegra. De har vært ofte på bingo selv om det denne sesongen var første gang. Foto: Arne Brunes

Nå er det pengepremier og overføres til konto til spillerne i etterkant. I bingoens barndom var det fysiske gevinster.

-Jeg kan huske en gang at det var halv gris til premie på Stjørdal samfunnshus, ikke like enkelt å håndtere, sier Pål Brattås med et smil.

Langveisfarende

Det er vel ingen overraskelse at gjennomsnittsalderen er forholdsvis høy på bingo, men det er ikke alltid tilfelle. I et hjørne på parkeringsplassen hadde en del ungdommer tilhold, og det snakkes på vesterålsdialekt. Hvem var dette?

Langveisfra. Morten Finsvik Aatlo, i midten fra Frosta, har fått med seg Robin Berg og Amalie Berg, fra Stokmarknes. Robin innkasserte en premie på 1500 kroner. Foto: Arne Brunes

-Dette har vi aldri prøvd, og måtte ha introduksjon av noen trøndere. Vi kom hit litt tilfeldig etter å ha blitt overtalt. Og sannelig ble det premie 1 500 kroner, sier Robin Berg fra Stokmarknes.

Jevn strøm av spillelystne

Bilbingo i Hommelvik har en lang historie. Første gangen var trolig i 1985, og den gangen var det ved Hommelvik Bruk (i dag Hommelvik Sjøside). Når det ble godt med parkering ved skianlegget på Jervskogen ble aktiviteten flyttet dit. For skigruppa i Hommelvik er dette en fin rullerende dugnadsinnsats.

-Jeg er med fire ganger i løpet av sommeren, og i kveld er det jeg som deler ut kaffekopp, lefse, lodd og litt annen informasjon etter hvert som bilene kommer. I kveld ble det 173 som løste bingoblokk, og det må være brukbart, sier Ingunn Spets mens bilene strømmer på.

Jobber arves

Speaker Bård Aksnes holder på og rigger seg til for å lese kvelden tall. Dette er en jobb som krever konsentrasjon, men Bård har god rutine på dette.

Førtiåtte, fire åtte. Bård Aksnes leste tallene denne kvelden, og sjelden blir det lyttet så godt til speakeren som på bilbingo. Foto: Arne Brunes

-Da jeg var ung så var jeg ute og solgte bingoblokker og bidro. Nå er det våre barn som gjør den jobben. Dette har nå pågått en generasjon og rollene arves, sier Aksnes, og setter seg til rette.

Førtiåtte, fire åtte. Nå starter det, og det blir helt stille på parkeringsplassen.

Viktig inntektskilde

Stillheten senker seg, får vi en prat med bingoansvarlig denne kvelden Frode Fallan Nilsen.

-Vi arrangerer bilbingo femten kvelder i år fra slutten av mai til kommende søndag. Hver bingokveld stiller 20 personer til innsats, og gjennom sommeren er 70 personer involvert i dugnadsinnsats. For skigruppa i Hommelvik er dette en bærebjelke i økonomien, og bidrar til at vi kan ha stor aktivitet og rekruttere nye til skisporten. Premier variere i størrelse, og det er ekstra spennende med jackpot, sier Fallan Nilsen, og tilføyer,

-Til helga er det siste gang med bilbingo denne sesongen. og da skal jackpoten på 30 tusen kroner ut. Og på grunn av lyset starter vi da en time tidligere, klokken 17.

Det var bra oppmøte med spillere og en stille forventning preget området med parkerte biler. Foto: Arne Brunes