- Det jeg og min hest konkurrerer i er sprang., sier den glade 17 åringen fra Stjørdal.

Sprang består av en ekvipasje, som tidligere forklart, som skal konkurrere i å hoppe over forskjellige hinder. I ridestevnet er det folk fra hele Trøndelag som skal konkurrere, det er også åpent for alle å dra å se på.  I dette tilfelle har rideklubben som arrangerer dette bestemt at de som vil kan få kle seg ut i forbindelse med Halloween. Da vil det til slutt også bli kåring av beste kostyme på ekvipasjene. En annen jente fra Stjørdal skal også være der, hun har hest selv, men skal ikke delta i år.

Denne gangen står jeg for fotograferingen under stevnet, sier Thea Marie Pettersen.

Rideklubben som arrangerer dette er Stjørdal rideklubb, som har vært en aktiv rideklubb i fire år.  Dette er en klubb der alle i Stjørdal og omegn kan melde seg inn, og delta på arrangementene som klubben arrangerer også andre steder der de vil representere klubben.  Det vil si diverse kurs, stevner og sosiale kvelder. Disse to jentene sitter i styret i denne klubben, og er med på planlegging og arrangering av forskjellige aktiviteter i klubben.

For å kunne delta må både rytteren og hesten være registrert, og man må melde seg på innen tidsfristen som gjerne er noen få dager før stevnedagen. På dette stevnet kan man melde seg på klassene 40cm, 60cm, 80cm, 90cm og 1m.  Antall som kan få plasseringer avhenger av hvor mange deltagere som deltar. Det vil bli utdelt premier til plasseringene, som oftest en 1., 2. og 3. plass. Alle plasseringene får hver sin rosett, og 1. Plassen vinner gjerne et dekken. Dekken er et teppe/klær for hesten. I tillegg kan premier være gavekort og diverse hesteartikler. I de lavere klassene dømmes ekvipasjens runde etter om de får feilfri eller ikke, om de vil kan de få to forsøk. Denne dømmingen er kalt ”clear round”. En feil kan for eksempel komme av at hesten river et hinder,tidsfeil eller at hesten stopper underveis. I de høyere går runden gjerne på tid, og det er da man kan bedømme hvem som gjennomfører banen raskest og med minst feil.

- ”Vi håper så mange som mulig kommer å ser på stevnet vårt, det er alltid gøy med ekstra publikum!” Sier Marte til oss.