Eiendommen Steinvik lager ligger i nærheten av Steinvikholmen. Begge områdene har historie som minner oss om urolige tider.  Steinvik lager er en strandeiendom som nå skal legges ut og gjøres tilgjengelig for innbyggerne i kommunal regi. Eiendommen er på 146 da og har 1200 meter strandlinje. Langs det nedlagte jernbanesporet, der ammunisjon ble fraktet til og fra havneområdet vil det bli mulig å anlegge en kyst-sti fram til Langstein kai, på samme måte vil det seinere bli forsøkt å etablere en kyst-sti mellom Steinvik lager og landarealet på Steinvikholmen. Slik kan kommunen oppnå et sammenhengende kyststi- område med tursti langs nordre del av Skatval. Første skritt i klargjøringa av området har vært arbeid med å rive gjerdene rundt området, og Stjørdal Bygdeservice er engasjert til arbeidet.

Steinvik lager var før krigsårene et strandsted som ble brukt av lokalbefolkningen på Hammer og Steinvik. Her lå en vakker sandstrand og flere naust sto på stedet. Det kan Johan Arnt Hammer bekrefte som vokste opp i det eneste røde huset som fortsatt står på Steinvikholm.

- Det er klart vi er litt spente vi som bor her også. Hva vil området bli brukt til fremover og hvem vil bli aktive brukere, lurer Johan Arnt på. Han kjenner historiene til stedet og omkringliggende områder. Har bygd sitt eget hus rett opp for Steinvik lager og liker godt de åpne områdene på Hammer nord på Skatval. Ute på havna utfører John Einar Moum fra Bygdeservice malerarbeidet på sikringsgjerdene.

- Vi har ryddet flere tonn med piggtråd og gjerder rundt eiendommen her. En del står igjen før det kan være klart for åpning i kommunal regi, sier Moum som tror Steinvik kan bli et flott offentlig friområde fremover. I 2007 ble eiendommen overført fra Forsvaret v/Skifte eiendom til Direktoratet for naturforvaltning. Det er direktoratet som dekker kostnadene med tilrettelegging av eiendommen til friluftsformål. Stjørdal kommune har påtatt seg forvaltningsansvaret. Kommunen vil annonsere offisiell åpning av området som i dag voktes av Froskemannsklubben og veterankjøretøy-foreninga.