- Nettbutikken krevde mer varer. Vi måtte utvide og er veldig godt tilfreds med løsningen vi har fått, sier John Magne som er veldig glad for at han fikk med Johnny Liverød på eiersida. Han har 20 firma og hovedkontor på Kongsberg: - Fra nå vil alt vårt regnskapsarbeid skje på hovedkontoret, sier John Magne.

Større vareutvalg

- Hvilke forandringer vil kundene merke?

- Forretningslokalet blir tredoblet med et mye større utbud av varer. Vårt satsingsområde er nettbutikk. Alle varer skal ligge i butikken. Det betyr at kunder i butikken får tilgang på de samme varer som nettkundene. Nettet krever tilbud og det kommer stjørdalingene til gode, sier John Magne som selv har stilt opp og tatt noen tak med utvidelsen:

- Nå trenger vi flere reoler. Det er fort svimlende summer for å kjøpe reoler i det omfanget vi nå satser på. Derfor har jeg fått bruk for gamle kunnskaper fra utdanningen til tømrer og møbelsnekker. Det er tøft å starte butikk med utgifter til innredning og kassasystem. Mye fritid går med i snekkerverkstedet, men det er verd innsatsen, sier John Magne som nå føler kriblingen på pulsen rett før starten på en ny laksesesong.

«Best fiske»

- «Best fiske» blir vårt nye kjennetegn. Det er en nettbutikk som selger godt. Vi bygger opp utvalget for å lokke enda flere folk fra Trondheim og distriktet forøvrig. Nettbutikk krever mer kontorarbeid. Et vindu fra kontoret og inn i butikken er en praktisk løsning. Og nå er staben utvidet med ny mann i full stilling; Christian Eriksen mens Alexander Reinaas er deltidsansatt. Det er fint at det kommer inn noen som kan bidra med noe nytt, sier John Magne som fikk en ny hverdag etter en tur innom Stjørdal Sportsfiskesenter i 2006.

- Kjenner du noen?

Han ble spurt: - Vet du av noen som vil drive butikken? Det endte med at jeg meldte min interesse, sier John Magne som er veldig glad for at han hele tida har hatt selskap av Reidar Thingstad og Alexander Reinaas som begge har lang fartstid og sitter med mye kunnskap:

- De to har vært med på å bygge opp et godt miljø rundt butikken. Med større lokaler kan vi åpne butikken og bruke vinduene til det de skal: Stille ut varer! Større omsetning krever mer pakking av varer. Vi får en større butikk med større lager og egne lokaler for pakking. Det blir slutt på å pakke varer midt i butikken, sier John Magne.

Omsetning før åpning

- Hva er mest spennende med nettbutikk?

- Det mest spennende med nettbutikker at du enkelte dager har god omsetning allerede før du åpner butikken! Andre dager kan det være roligere, men dette skaper en spenning. Totalt sett blir det stadig flere ordrer over nettet.

Satser på kite

- Vi selger fra billige gjen­stander til mer kostbare ting. Vi har satset på handel med kite og kursing, sier John Magne som også gir kurs i kiting: -  Den typiske nettkunden bestiller og betaler med kortet. Med et tastetrykk får kunden all nødvendig informasjon. Nettbutikk gir en positiv cashflow.

- Hvordan er det å drive en sportsfiskeforretning på helårsbasis?

- Til tross for isfiske blir det en forholdsvis kort sesong. Derfor har vi engasjert oss på andre felter. Kite er et godt bidrag. Og vi er for eksempel de eneste på hytteutstyr som selger solcelleutstyr. Vi har et godt samarbeid med Patrusli gård i Tydal. Vi kan delta med instruktører når det er ønskelig.

- Stjørdal Sportsfiskesenter har også et sterkt engasjement utenfor landets grenser?

- Ja, Kurt Albertsen er en av våre aksjonærer og han er engasjert i denne virksomheten. Vi jobber med kunder fra Norge og Sverige som ønsker å reise til Russland for å fiske. Det er stor interesse. Vi booker 10 – 15 mann hver uke til fisketurene i Russland der Kola-halvøya er populær.

Denne virksomheten er etter hvert blitt godt kjent i fiskemiljøene. Kurt er kjent pga. Engelskmenn er glad i laksefiske på Kola. Vi bruker Arlanda som møtested før turen fortsetter nordover og inn i den fascinerende villmarka.

Fiske i Skottland

- Vi arrangerer også turer til Skottland er kom søndag kveld tilbake fra en vellykket tur med godt fiske og en fantastisk turopplevelse i gode omgivelser med særpreg, sier John Magne som er stolt over den kompetansen butikken har klart å bygge opp:

- Vi har stor kompetanse på fluestenger og kite. Veldig mange tar kontakt med oss. Vi er eneste butikken nord for Oslo som selger Kite over disk. Vi begynte med det i 2006 og kjører kite-kurs i helgene. Det er moro å lære opp flere kitere.

Men nå har åpning av utvidet butikk størst oppmerksomhet: - Hjertelig velkommen!