Dørstokkmila for en fjelltur er for mange litt i lengste laget. Vanskelig er det slett ikke å komme seg ut i den trønderske naturen. En kvalitet vi ønsker å verne om med allemannsretten og de mange tilbudene helt gratis i skog og fjell. Turen kan planlegges og gjennomføres på egen hånd. Flere kan ta turen sammen eller det går an å bli en del av turfølget hos Nord-Trøndelag Turistforening. Innherred Turlag og Skarven Turlag under paraplyen DNT, har året gjennom tilrettelagte turmål i trøndersk natur.

Beversafari

Kart Vera 1822 IV. Ingen påmelding, registrering ved oppmøte. Pris kr 80 / kr 100

Topptur til Hermanns snasa 1035 moh

Lørdag 6.august - søndag 7.august kan du bli med på topptur til Hermanns snasa på grensa mellom Levanger-Verdal og Meråker, en tur med overnatting. Innherred turlag har i år en ny tur til "Snasa". Oppmøte ved Karl Johans kleiv kl. 1800 lørdag 6.august. Turen går opp Kleiva om Havervollen på nordsida og til topps. Turen opp tar 4-5 timer. Det blir overnatting på toppen for å få med soloppgangen søndag morgen. Kart: Feren 1722 II Pris kr 150 / kr 250. Henvendelse med spørsmål om turene gjøres til NTT- kontoret Kjøpmannsgata i Stjørdal.

Planlegg din egen tur

 Legg gjerne også planer for din egen tur. Her lønner det seg å studere kart og terreng på forhånd og sette av et mål med turen. Hvor lang skal hver etappe være. Legges det inn en overnatting i telt eller i hytte? Skal fiskestanga være en del av turutstyret denne gang, og har du husket primus eller kokeapparat. Sikkert er det i alle fall at nye erfaringer og kunnskap dukker opp på hver tur du legger bak deg. Ingen fjelltur er lik. Barn ned i 4-5 års alder kan gjerne være med på tur, men ta alltid høyde for skiftende værforhold i fjellet. Si alltid fra hvor du går og ta ingen sjanser med dårlig bekledning. God tur!