Malvik jeger og fiskerforening vil sammen med Malvik skytterlag arrangere Friluftslivets dag på Midtsandtangen med mange aktiviteter. Dagen arrangeres 28.juni i år, og arrangørene tar i bruk et stort grillhus på den vakre tangen mot Trondheimsfjorden. arrangørene lover flere overraskelser.

- Vi er nå inne i Friluftslivets år, og ønsker å markere dette med en friluftslivets dag, sier Tove Sandmark som er leder i hundeutvalget i MJFF. Sammen med kvinnekontakt Heidi Melø, og sekretær Heidi Brøseth, fortelles det om en aktiv forening med lang virksomhet i et sunt miljø i Malvik. Først ut er medlemsmøte hos MJFF onsdag 6.mai med påfølgende åpent møte der foredragsholder Jon Barikmo ankommer med foredrag om harejakt. Barikmo lanserer samtidig sin nye bok "All verdens harejakt" som har verdenspremiere i Malvik denne kvelden.

Det gratis foredraget arrangeres i klubbhuset på Øya klokken 19.00. Barikmo har en humoristisk tilnærming til harejakt og er medlem i "Foreningen for fremme av harejagtens evige glæde". En av de norske hunderasene som er fåtallig, dunker, er sterkt knyttet til harejakten.

- Nøyaktig en måned senere,lørdag 6.juni arrangerer vi fiskesommer på Flatholman i Muruvik. Her kan folk ta med fiskestanga og vi griller mat i fjæra, sier de friluftsinteresserte damene i klubbhytta på Øya. En rundtømret finsk hytte som tidligere fungerte som barnehage ved barneskolen, og som MJFF fikk flyttet øst for baneanlegget på Øya i Hommelvik året 2002. Klubbhuset leies ut til selskaper, bursdager og møter. Tor Bostad er leder i det aktive MJFF for tiden, og når pressen ankommer bredden av elva Homla en vakker vårkveld i april, tar tre av klubbens damer seg tid til å snakke om egne erfaringer med aktivt friluftsliv. De tre legger i dag ned mye frivillighet sammen med andre i foreninga.

- Jeg fikk jakt og fiske inn med morsmelka i en familie sterkt preget av friluftsliv-interesser, sier Heidi Brøseth.

Hun sikrer i dag god informasjon til de rundt 320 medlemmene om kommende aktiviteter på sosiale medier og i avisene. Sekretær Brøseth påpeker at vår formidling i Stjørdals-Nytt må være korrekt, noe de to andre damene ler muntert av rundt bordet. Leder i jakthundutvalget, Tove Sandmark, har tidligere formidlet både bilder og historier fra jaktprøver med stående fuglehund til avisa. Hun fremhever samholdet i MJFF, det trivelige miljøet og oppblomstringen de siste årene av senior-tiltak. Mange seniorer med et kraftig arsenal fiske- og jakthistorier treffes på klubbhytta for en kaffeprat på mandager.

Hver torsdag kveld er det åpen hytte for de som vil besøke den vitale MJFF, og inne henger mye historie på veggene, som bilder av alle tidligere ledere i foreningen, pokaler, diplomer og sølvstatuetter fra jaktprøver med stående fuglehund. Utstoppede tiurer og nøtteskriker ser ned på betrakteren i en klubbhutte med sjel i veggene. Heidi Melø fra Trondheim ble medlem i MJFF i 30-års alder, og har nå passert 50. Hun møtte tidlig et inkluderende miljø i Malvik og startet sitt medlemsskap med jaktinteresse og fuglehund. Denne aprildagen har hun med irsksetteren Alex til klubbhytta.

Når Malvik Jeger og fiskerforening og Malvik skytterlag 28. juni inviterer til Friluftslivets dag på Midtsandtangen, er noe av programmet klart allerede.

- Vi skal ha allsidige aktiviteter med skyting, grilling av pølser, kaffeservering, fototips, krabbeleting for de minste, høneutstilling, kasting med fluestang, presisjonskasting og flere overraskelser. Vi arrangerer uansett værforhold og håper på stort oppmøte på Midtsandtangen 28.juni fra klokka 11.00, sier trioen som denne kvelden hører de førsre rødvingetrostenes ankomst til Trøndelag i det våren ønskes lengsesfullt velkommen etter en lang vinter. De tre "grønne" damene skryter av det fine området som Malvik kommune har opparbeidet på Midtsandtangen etter at den militære aktiviteten opphørte.

- Hvem tror dere ankommer på Frilugtslivets dag i Malvik?

- Dette er et familiearrangement som skal minne oss på at det i år er Friluftslivets år. Ung og voksen kan i fellesskap ta turen ut til Midtsandtangen denne dagen, og vi satser på fint vær selvfølgelig. Samtidig synes vi det er viktig å påpeke at været egentlig ikke skal være en bremse for å oppleve naturen og friluftslivet. Det er i dag alt for mange som bruker dårlig vær som en unnskyldning for ikke å ta turen ut i naturen, avslutter de tre voksne erfarne damene hos Malvik jeger og fiskerforening.