Til helgen inviterer IL Dalebrand til friidrettsstevnet Sonalekene. Arrangementet som holdes ved Midtkiløra i Sona, er det 42. i rekken og har blitt en god tradisjon for både bygda og friidretten.

- Det har allerede kommet inn en god del interesse for stevnet. I tillegg er idrettslaget 90 år, så på ett vis er det et jubileumsarrangement, uten at vi markerer noe spesielt utover lekene, smiler Kjell Olav Storflor. Påmeldingsfristen for stevnet er 8. juli.

Konkurrerer i flere øvelser

På grunn av koronarestriksjoner, kan det være at årets stevne blir delt opp i to.

- Da blir det slik at de yngste får konkurrere først. Etter at vi har sendt de hjem, tar vi en pause på stadion, før de eldste får komme inn og konkurrere. Men vi håper så klart å unngå det, forklarer Storflor.

I sonalekene konkurrerer både voksne og barn i øvelser som sprint, løp, lengde, høyde og kule. Løpedistansen er på 800 og 1500 for voksne, mens de yngste løper 600 meter.

Et hundretalls besøkende

- Vi har litt begrenset med fasiliteter; det er plass til en løpebane på 300 meter og ikke noe sted for publikum og ledsagere, så både publikum og utøverne oppholder seg på gressletten, forklarer Storflor.

Alle som deltar og er til stede søndag, må registreres med navn og telefonnummer i henhold til smittevernet.

- Det er ekstra jobb og til vanlig samles mange her. Men slik tiden er nå, må vi begrense det litt. Vi gir plass til flest mulig deltagere, og begrenser heller ledsagere og publikum. Ellers håper vi å se et hundretalls besøkende, og ut ifra interessen, så tror jeg det blir en realitet, avslutter Storflor.