VM i rallycross er et gedigent arrangement, hvor frivillige og innleide idrettslag står for tjenesteyting på mange plan. Helt fra publikum tenker på å komme på HellRX, til de forlater Stjørdal, skal de merke at VM-sirkuset er på plass. I tillegg er det mange roller som skal fylles rundt selve løpet, blant annet teknisk og faglig personell.

Flere roller

- Vi er på jakt etter folk i alle aldre, over 18 år. Vi trenger folk til funksjonærforpleining i matteltet til funksjonærene, triveligste stedet i leiren. Det er mye mat som skal lages og serveres til funksjonærene siste uke før VM og i VM helga. I tillegg trenger vi folk som publikumsvakter. Disse skal informere, hjelpe og støtte publikum på forskjellige måter. Alle publikumsvaktene passer også på ulike områder rundt banen, i depot og på indre bane, sier funksjonærsjef Katarina Sederholm Hoff, som har litt av hvert å friste med.

- Funksjonærene får selvfølgelig alle måltider på banen, og vi har en egen funksjonærcamp i umiddelbar nærhet av banen, som selvfølgelig er gratis. I tillegg får alle funksjoner akkrediteringskort, HellRX-drikkeflaske og t-skjorte. I tillegg får våre funksjonærer billett til HellRX-festen, sier Sederholm Hoff.

Ute blant publikum

VM-arrangørene har behov for publikumsvakter, og sjefen for ytre sikkerhet under arrangementet, Elke Kristoffersen, forteller om en positiv dugnadsjobb.

- Det er en god og positiv opplevelse å være publikumsvakt. Her treffer du mye folk, og kanskje en og annen verdensstjerne. Noen steder er det adgangskontroll, og andre steder gjelder det å hjelpe folk praktisk eller med informasjon om hvordan de finner frem. I tillegg er det slik at jo flere vi er, jo kortere vakter blir det på hver enkelt, sier Kristoffersen.

Alle funksjonærer blir også invitert til høstens funksjonærfest.

- I tillegg har en av funksjonærene de siste årene blitt trukket ut som vinner av en tur til et VM-arrangement utenfor Norge der reise, opphold og arrangementsbillett har blitt dekket. Dette har vært et samarbeid med bilsportsforbundet, og har ennå ikke fått avklart at det blir slik i år, men vi håper selvfølgelig at vi skal få til noe slik, sier Katarina Sederholm Hoff.

Du kan melde deg som funksjonær ved å gå inn på hjemmesiden hellrx.com, og velg «Frivillige» under «Info».

- Der kan du lese mer om det å være funksjonær, og i tillegg melde deg på online, sier Sederholm Hoff.