Nettredaksjonen

Stjørdalingen Robert Williams og frostingen Edvard Sandvik Tagseth er begge meget aktuelle til å bli en del av Norges tropp til EM for 19-årslandslag som sparkes i gang i Armenia 14. juli.

Blink har bidratt

Williams kom tilbake til Stjørdals-Blink før denne sesongen, og er en del av laget som topper avdelingen sin i 2. divisjon. Han har startet samtlige seriekamper på venstreback for Blink i år, samme posisjon som han er aktuell for på det norske EM-laget.

- Jeg trives veldig godt i Blink. Når vi er på vårt beste viser vi at vi kan slå hvem som helst i serien. Et nivå opp i både tempo og fysikk har gjort at jeg har tatt mange steg i riktig retning. Samtidig er jeg takknemlig for så mye spilletid, det hjelper på selvtilliten, sier Williams.

Konkurrenter og kompiser

Både Robert Williams og Edvard Sandvik Tagseth ble brukt som venstreback under den siste samlingen i Tønsberg før uttaket. Uttaket forventes for øvrig å bli offisielt på mandag. Selv om de konkurrerer om den samme plassen, har Williams bare gode ord å si om den ett år yngre frostingen.

- Edvard er en unik spiller fordi han har gode ferdigheter, spesielt offensivt. Men han har også blitt bedre defensivt enn det jeg husker fra barnefotballen. Han har gode individuelle ferdigheter, men spiller også andre gode, skryter Williams.

EM-mål

Totalt er bare åtte nasjoner kvalifisert for årets EM for 19-årslag. Norge møter Frankrike, Tsjekkia og Irland i gruppe B. I gruppe A spiller Portugal, Italia, Spania og Armenia.

- Som lag har vi absolutt et mål om å komme oss videre fra gruppespillet. Vi har kanskje vært heldige med trekningen, men hardt blir det uansett, sier Williams.

Uavklart etter høsten

Williams signerte en ettårskontrakt med Stjørdals-Blink før denne sesongen. Hva han gjør etterpå, det vet han ikke selv heller.

- Jeg har søkt skole, så vi får se hva som skjer, sier Williams.

United den store drømmen

EM er fullstappet av speidere og agenter. Robert Williams har allerede en agent som jobber for seg, men legger ikke skjul på at EM er en enorm mulighet til å vise seg fram foran speidere for de største klubbene i Europa.

- Det er klart at å spille for Manchester United er den store guttedrømmen, samtidig som jeg har sansen for engelsk fotball. Et langsiktig mål er å spille i en av de fem største ligaene i Europa, sier Williams.

For å nå disse målene er det en ting som gjelder.

- Jeg skal fortsette å stå på, og hele tiden jobbe for å utvikle meg som spiller.