tommy

Nettredaksjonen

- Barnas ski-NM er åpen for alle barn og løypetraseen på 200 meter vil gå gjennom Gågata midt i Stjørdal sentrum, sier banksjef Lill Bente Mæhla Totland i Sparebank1 SMN, som er en av NMs største samarbeidspartnere.

Hun forteller at løpet er gratis og for barn opp til ti år, og at de minste barna gjerne kan ha med seg en voksen langs løypa. For de større barna mellom 10 og 16 år blir det arrangert en egen supersprint med egen påmelding.

- Alle deltakerne får ordentlig startnummer og en flott medalje etter de har passert målstreken. Her kommer det ikke til å bli noen tapere, bare vinnere, forteller Mæhla Totland.

Hun oppfordrer så mange som mulig til å stå langs løypa og heie fram barna. Hun tror rennet vil bli en opplevelse barna sent vil glemme.

- Startnummer kan hentes i banken på Stjørdal onsdag 23. januar mellom 9 og 12 eller rett før start. Rennet går mellom klokken 17.45 og 19.00, forteller Lill Bente Mæhla Totland, som håper å se mellom 400 og 500 barn i løypa.

Barnas ski-NM markerer starten på NM på ski som arrangeres i Meråker fra 31. januar til 3. februar. Arrangementet er et samarbeid mellom SpareBank 1 SMN, representanter fra NM på ski i Meråker, Lånke IL, Skjelstadmark IL og Stjørdals-Blink.