Det er Grendehuset Dalatun som er arrangør av toppløpet. Etter at de så seg nødt til å avlyse arrangementet i fjor, har årets nye komiteleder, Lillian Risberg Gjemse, satt seg et mål for årets Kluken Opp.

- I arrangementskomiteen har vi snakket om at det hadde vært gøy å få til en deltagerrekord i år, det er motiverende å se om vi kan klare det. Så håper jeg jo det blir en knalldag, forteller hun.

Gjemse forteller videre at hun håper det gir en ekstra gnist for deltagere i år at mye har blitt avlyst på grunn av pandemien.

- Som ny i arrangementskomiteen er det spennende for meg å dra i gang noe slikt. Det er allerede flere i bygda som sier at det er gøy at noen arrangeres, og at det er en årlig happening for mange, smiler hun.

Per Olav Stormo forteller at den pågående deltagerrekorden ligger på 378.

Toppen av kransekaken

Løypa opp 1000-meterstoppen er 4,3 kilometer med en høydeforskjell på 590 meter. Den er godt merket og det er lett å finne frem, forteller Stormo.

- Det er en familiedag, og mosjonsklassen er størst. Så kommer konkurransen som toppen av kransekaken. Det er en svært fin tur og kanskje et av de enkleste fjellene å nå blant 1000-meterstoppene, forklarer Gjemse.

Videre opplyser hun om at Kluken byr på alt fra utfordringer til natur og utsikt.

- Jeg er litt inhabil ettersom jeg bor der selv, men det er et av de mest besøkte 1000-meterstoppene, humrer hun.

Kiosk, grilling og premieutdeling

Mosjonsklassen starter klokken 10.00 og konkurranseklassen starter klokken 12.00. Etter alle har kommet seg ned igjen er det duket for premieutdeling.

- Vi har åpen kiosk med telt, der det er grilling hele dagen. Med burger og pølse fra Meråker kjøtt, samt vaffel fra Kilnes gård. Målet er å få til en samlet premieutdeling klokken 14.30, da alle har hatt tid til å komme seg ned, sier Gjemse.

Det opplyses om at det også er uttrekkspremier blant trim- og familieklassen.

- Vi har lyst til å ha en ordentlig utdeling, selv om det er en pandemi. Det er litt væravhenging, så vi ser det an.

Påmeldingen til Kluken Opp foregår ved start samme dag, men allerede fra torsdag 19. august ble det åpnet for forhåndspåmelding på Best Meråker.

- Det ordnes også med en egen uttrekkspremie blant de forhåndspåmeldte, smiler Gjemse.