Blant annet gjør Frostas skoleelever det svært godt i den nasjonale, digitale Sommerleskampanjen.

- De gjør det kjempebra. Hos oss har 85 prosent av elevene registrert seg og lest til sammen 297.300 sider, som tilsvarer 3892 bøker. Kampanjen varer ut august, og det er fortsatt mulig å registrere bøker fram til første september, sier Turid Ulvik Haug, biblioteksjef på Frosta.

400 premier

Et så godt resultat er ikke mulig å oppnå uten ivrige og motiverende voksne på skolen, og like ivrige foreldre som hjelper barna med høytlesning og som også tar barna med til biblioteket i løpet av sommeren.

- Vi har gitt ut snart til sammen 400 premier til Frostaelever, men også en del til fritidselever som tilhører andre kommuner. I uke 36 blir det Sommerlesfester med forfatterbesøk både for småtrinnet og mellomtrinnet. Jeg synes det er skikkelig moro og motiverende at Frosta gjør det så bra i Sommerles, sier Haug.

Datahjelpen i gang

Men det foregår mer i biblioteket.

- Onsdag denne uken kommer frivillige fra Frivilligsentralen for å være datahjelpere til seniorer som har bruk for hjelp og råd med telefonen, iPaden eller PC-en. To hyggelige menn vil være på biblioteket på kvelden, sier hun.

Strikk og lytt i samarbeid med husflidslaget kommer også i gang denne uken, og det har vært et fast arrangement den siste torsdagen i måneden de siste årene.

- Nå er det lenge siden vi har kunnet ha arrangement på grunn av koronasituasjonen. Disse kveldene har tidligere vært godt besøkt av damer med strikking eller annet håndarbeid, og vi gleder oss stort til at arrangementet kommer i gang igjen på torsdag, sier Haug.