- Vi har en aldersprognose som viser at i løpet av de neste ti-tolv årene er omtrent halvparten av de som jobber i selskapet pensjonister. For å dekke opp for det naturlige frafallet trenger vi å rekruttere nye ingeniører, sier informasjonssjef Sverre Kojedal ved Equinor Stjørdal.

Equinor gjennomfører nå en rekrutteringskampanje, der selskapet skal ansette rundt 150 nye ingeniører på landsbasis.

- Vi har en ambisjon om å produsere olje og gass på en bærekraftig måte i mange tiår fremover, og ønsker nå å rekruttere erfarne ingeniører som skal bidra til at Equinor går i retningen mot å bli et helhetlig energiselskap med lavere utslipp og satsing på fornybare energikilder, sier Kojedal.

Over 20 stillingsannonser

HR-sjef i Equinor Camilla Lyshagen forteller at det nå ligger ut over 20 stillingsannonser for Equinors kontor på Tangen.

- Det er veldig gledelig at vi nå skal ansette flere ingeniører, det er tre år siden sist vi hadde en slik rekrutteringsrunde, sier Lyshagen.

Equinor Stjørdal har ansvaret for driften av syv olje- og gassfelt i Norskehavet og Barentshavet, deriblant Åsgard, Heidrun, Kristin og Njord.

Feltene produserer daglig cirka 500.000 fat olje, som med dagens oljepris tilsvarer en verdiskapning på mellom 350 og 400 millioner kroner om dagen, og over 100 milliarder på årsbasis.

Mellom 600 og 700 Equinor-ansatte har sitt arbeidssted på Tangen.

Flere fagfelt - et mangfold av kompetanse

Stillingene som nå er lyst ut er innenfor fagfeltene automasjon, elektro, prosess, subsea, mekanisk og undergrunnsfag. Det er også utlyst prosjektleder-stillinger.

- Vi trenger et mangfold av kompetanse og profiler som kan bidra til en helhet i selskapet. Vi søker etter dyktige folk med tre til ti års erfaring, som er nysgjerrige på ny teknologi og innovasjon, og som vil være med på å påvirke utviklingen av bransjen, sier HR-sjefen.

Søknadsfristen på stillingene i Stjørdal er mellom 9. og 13. februar.

Attraktiv arbeidsplass

Equinor har nylig også ansatt flere hundre nye fagarbeidere, og fikk da inn flere tusen søknader. Lyshagen håper på å få inn en god bunke med søknader også når det nå skal ansettes nye ingeniører.

- Vi har tidligere hatt utrolig gode søkertall, og det viser at vi er en attraktiv arbeidsplass. Equinor er fortsatt rangert på topp når det gjelder det stedet hvor nyutdannede ingeniører ønsker seg mest til. Vi håper vi får interessante personer som kan utgjøre den kompetansen vi trenger, sier hun.

Informasjonssjef Kojedal er enig med sin kollega.

- Vi er godt i gang med å utvikle de nye mulighetene inn i det grønne skiftet, og kommer til å forsterke virksomheten videre fremover. Det å jobbe for et selskap som Equinor må være utrolig interessant for ingeniører som ønsker å utgjøre en forskjell og være med på noe betydningsfullt, sier Kojedal.