Martin Hallager Aaknes er nærmeste nabo til friluftsområdet Monsberga. Nå har han dratt i gang en pengeinnsamling for å erstatte den nedbrente gapahuken.

- Min familie benytter oss ofte av Monsberga som friluftsområde. Det er et fint lekeområde for barna, til trening av hund og til trening og mye mer, sier Martin Hallager Aaknes.

Han har sett at gapahuken har blitt brukt flittig de dagene været ikke har vært helt topp, og området preges av stor aktivitet.

- Da gapahuken brant ned føltes det som et stort tap for vårt friluftsområde og jeg tok kontakt med Monsbergas Venner for å høre om jeg kunne bidra med noe. Mitt selskap Eventgruppen AS og Martro AS, som jeg driver sammen med Trond Svarva, har en av de største Facebook-sidene i Stjørdal med over 4.500 følgere. Vi bestemte oss derfor å lage en Vipps-aksjon der vi oppfordrer både privatpersoner og bedrifter til å bidra med en pengesum for å få gjenreist gapahuken, sier Hallager Aaknes.

Han ser nå at budskapet sprer seg raskt i sosiale medier og at mange allerede har vippset over noen kroner.

- Vi har et stort nedslagsfelt i sosiale medier og innlegget fikk enorm oppmerksomhet. Det er delt over 60 ganger og er sett av mer enn 4.000 personer i Stjørdalsdistriktet. Håpet mitt er at dette skal bringe inn nok kapital til å sette opp en ny gapahuk. Vi i Eventgruppen og Martro er glad vi kan hjelpe til med penger til gapahuken som er et veldedig formål som gir mye tilbake til lokalbefolkningen i Stjørdal. Vi har ingen oversikt over hvor innbringende aksjonen er så langt, men sett ut fra aktiviteten på innlegget så tror jeg det vil komme inn en del kapital til Monsbergas Venner fra denne aksjonen. Vi får bare krysse fingrene for at dette blir nok til å gjenreise en tilsvarende gapahuk, sier Martin Hallager Aaknes.