En sjåfør hos Christiania Taxi har etter en koronatest lørdag 12. desember unnlatt å gå i karantene, og fortsatt å kjøre taxi.

Det melder Malvik kommune i en pressemelding, og nå ber de kunder i Trondheimsområdet om å teste seg.

- Samtlige personer som har tatt tur på 15 minutter eller mer i tidsrommet fra torsdag 10. desember klokken 11.00 og fram til mandag 14. desember klokken 14.00 bes gå i karantene og teste seg, står det i pressemeldingen.

- Alvorlig

Kommuneoverlege i Malvik Realf Ording Helgesen forteller at de ser alvorlig på hendelsen.

- Vi ser svært alvorlig på situasjonen, og ber samtlige som har kjørt med selskapet i 15 minutter eller mer om å teste seg, sier  Ording Helgesen.

Andre som har benyttet seg av selskapet med turer under 15 minutter i gjeldende tidsperiode anbefales også å teste seg.

- Alle som har hatt en kortere tur anbefales å teste seg, og å være svært oppmerksomme på symptomer, sier kommuneoverlegen.

Ikke svart på gjentatte hevendelser

Til tross for gjentatte henvendelser har selskapet ikke kunnet bistå med å redegjøre for hvem som har benyttet den aktuelle taxien. I samråd med nasjonal smittevernmyndighet har man derfor valgt å informere om dette via media.

- I etterkant av koronatest bør man i de fleste tilfeller være i karantene frem til prøvesvar foreligger, noe som ikke ble fulgt i denne situasjonen, sier han.