Nettredaksjonen

ByFest Stjørdal er en videreføring av de tidligere Stjørdalsdagene, og arrangeres fra 11. til 20. august. Planleggingen av arrangementet er for alvor i gang, og onsdag kunne kultursjef Jarle Førde undertegne samarbeidsavtalen sammen med representanter fra DNB og Gjensidige Stjørdal Brannkasse.

Gjør betaling enklere med Vipps

- Med denne avtalen ruster vi ytterligere opp for å skape en god ByFest. DNB og Gjensidige Stjørdal Brannkasse har mye kompetanse å bidra med, og vil sammen med styringsgruppa for arrangementet gjøre sitt til at årets ByFest blir en hyggelig og minnerik opplevelse for publikum, sier kultursjef Førde.

DNB vil først og fremst bidra når det gjelder betalingsteknologi. Målet er at kjøp og salg under ByFest skal gjøres på en så effektiv måte som mulig.

- Vårt ønske er at publikum skal få en god opplevelse gjennom effektivt kjøp og salg. Derfor vil vi legge vekt på å bruke Vipps som betalingsløsning under ByFest, forteller Jon Roar Langørgen i DNB.

Vipps er en betalingsapp, som gjør at man enkelt kan foreta kjøp, salg og overføring av penger gjennom mobilen. Løsningen blir stadig mer populær, framfor alt blant den yngre generasjonen. Under ByFest vil DNB sette opp et eget Vipps-telt i parken utenfor Kimen kulturhus, der alle som har spørsmål rundt betalingsløsningen kan få tips og råd.

- For de som ønsker å betale med kontanter, er dette også selvfølgelig mulig. Men vårt mål er at arrangementet skal bli så kontantfritt som mulig, og vi ønsker gjerne å hjelpe publikum med å komme i gang med Vipps, sier Langørgen, og legger til at DNB også vil stille med egne ladestasjoner, slik at publikum kan lade mobiltelefonene sine der.

Tar sikkerheten på alvor

Gjensidige Stjørdal Brannkasse vil bidra når det gjelder publikums sikkerhet under arrangementet, med særlig vektlegging på brann- og skadeforebygging.

- Forhåpentligvis vil ByFest forløpe uten skader eller andre hendelser. Men det er viktig at publikum vet hvor de skal gå dersom de skulle bli utsatt for noe, og her har vi et viktig ansvar, understreker Bjørn Ove Slind i Gjensidige Stjørdal Brannkasse.

Gjensidige har vært involvert i Kimen helt siden kulturhuset sto ferdig, og de håper årets ByFest kan være starten på et langvarig arrangement.

- Vi har alle et ansvar for å bidra til kulturen, gjennom å løfte Kimen og arrangementet. For oss er det veldig spennende å være med som samarbeidspartnere, og vi håper at dette skal bli et arrangement som kan videreføres også neste år, sier Slind.

Vidt spenn i arrangementene

Det håper også kultursjef Førde, som tilføyer at samarbeidsavtalen også har en økonomisk side.

- Jeg ønsker ikke å gå i detaljer på akkurat dette, men det jeg kan si er at avtalen bidrar til å sikre grunnfinansieringen for ByFest.

Førde forteller om et innholdsrikt program for det ti dager lange arrangementet, og han håper publikum finner noe for enhver smak.

- Vi har lagt opp til et vidt spenn i arrangementene under ByFest. Det vil blant annet være barne-OL, seniordans og en rekke konserter i Kimenparken. Fullt program og billetter kan man finne på hjemmesiden til Kimen kulturhus, og vi ønsker alle sammen hjertelig velkommen til ByFest Stjørdal 2017!