- Det har vært viktig for oss i hovedkomiteen å prioritere lokal leveranse til LS. Derfor har vi valgt å tildele to lokale sportsbutikker leveransen av bukser og jakker til arrangementets funksjonærer og hovedkomite, samt øvrige frivillige som skal ha oppgaver under LS, sier HR-ansvarlig Kari Hognes.

Det er to lokale drivere av butikker med sportsklær som setter spesielt stor pris på denne tildelingen. Rune Maalø hos G-Sport skal levere alle sorte bukser av merket Twenty four.

- Dette er nok blant de største enkeltleveransene vi i G-Sport har hatt i Stjørdal gjennom tidene. Komiteen har selv valgt ut disse buksene med strekk rundt leggen, slik at sommerværet kan gi anledning til å trekke bukselårene opp i varmen, sier Maalø som kjenner kvalitet og styrke ved disse buksene.

Jakkene i rødt utgjør uteplagg og en lettere trøye i rødt, levert av Sport 1 på Stjørdal som også har jobben med påføring av alle logoer.

- Vi er glade og stolte over å kunne levere en så stor ordre i Stjørdal, sier Erik Paulsen hos Sport 1.

Paulsen skal ha jakkene og trøyene med logo klare i god tid før LS 2018 starter med arenaer på Frigården, i Elvran og på Stjørdal med store campingområder og skytebaner med hovedbase på Frigården. Rundt 600 T-skjorter skal leveres, noen færre jakker og ca 120 bukser leveres fra lokale leverandører til Landsskytterstevnet.

Fleksibilitet og nærhet

Fra Hovedkomiteen, legger Kari Hognes vekt på de kvalitetene som ligger i korte kommandolinjer og enkel tilgang til ekstra klær fra de lokale leverandørene om behovet skulle oppstå.

- Nå får vi utført alle trykk av logoer fra våre samarbeidspartnere hos Sport 1, som har egen maskin for dette i butikken. Stjørdal tar mål av seg til å være arrangements by nr. 1, da er det trygt og fint at lokale leverandører har kompetanse og kapasitet til slike store løft, sier Kari Hognes. Enkel tilgjengelighet betyr mye for oss. Blant sponsorene plassert bak på jakkene er Stjørdal kommune og Fylkeskommunen som er støttespillere. Disse to leverandørene har også mulighet til å sette opp en lokal butikk for utsalg av klær på Frigården under arrangementsuka fra 2. til 10.august neste år, sier Kari Hognes. Når Landsskytterstevnet offisielt åpner i Stjørdal vil 6 500 skyttere være på plass. Det forventes besøk av 20.000 besøkende. Allerede under forrige LS i Førde, var 36 funksjonærer på plass i sine røde jakker for å promotere Stjørdal sitt kommende LS, så her har forberedelsene pågått i lang tid.