Marielle Steig Lid gikk på Haraldreina barneskole, og skulle egentlig startet på Stokkan Ungdomsskole etter som familien flyttet til Dullumsfeltet etter hvert. Klassens elever fra Prestmoen og Haraldreina fikk derimot innpass ved Halsen Ungdomsskole, og Marielle fulgte klassen videre på Halsen U. Tenåringsjenta satte seg noen mål for studiene, og startet i faget psykologi grunnfag etter Ole Vig videregående og russetid.

- Jeg husker godt at dette faget ga inspirasjon til å lære mere om mennesker, og det startet med et valgfag på videregående. Ole Meier Kjerkol, kjent blant annet fra lokalpolitikken og sine år i skoleverket, var læreren min den første tiden. Det ble etter hvert forberedende og mellomfag psykologi våren 87, og høsten samme år dro jeg til Molde der jeg gikk distriktshøyskolen i 3 år. Data og IT dominerte studiene her.

- Løpet ditt frem til eierskap i et bemanningsfirma i Oslo må du fortelle litt om.

- Ja, men først ble det studier med markedsføring i Oslo på kveldstid. Ledelsesfag på BI og organisasjonsutvikling, men det hører med til historien at jeg ble med på eiersiden og oppstart av Xtra personell høsten 1995 sammen med fire andre. Året 2006 solgte jeg meg ut av Xtra personell som var tuftet på IT, og satt igjen med et fint utbytte den gang.

- Du verserte på inntekts- og formuestoppen her i Stjørdalsavisene den gang, dette salget vakte litt oppmerksomhet lokalt i Stjørdal også!

- Det er mulig dette salget ble lagt merke til, men årene går fort og nye muligheter åpnet seg for min del. Dessuten fant jeg og mannen min Tom ut at Trøndelag fristet som bostedsadresse, og da måtte det jo bli Stjørdal.

- Dere har tre jenter sammen, interesser der i gården?

- Jentene er i dag 10, 13 og 17 år. Jeg har inntrykk av at de trives i Stjørdal og de har sin vennekrets i sunne miljøer med både dans, håndball og fotball som interesser.

- Du har også en søster?

- Ja, Jeanette er 49 nå, og vi har god kontakt. Vi mistet foreldrene våre Aage og Brita i 2005 med bare 6 ukers mellomrom. En tung tid for oss ble dette, men vi har kommet over det, sier Marielle.

Hjelper ledelsen til nye høyder

Når ledercoachen Marielle tar en prat med ledelsen i et eller flere firma, er dette for å skape forbedringer. Mange ledere og medarbeidere trenger en samtalepartner, og det kan for eksempel handle om å få hjelp til å sortere tanker, eller prioritere mellom ulike oppgaver.

-Hva konkret går jobben din ut på når du møter hos bedrifter Marielle?

- En ledercoach bistår ledere og medarbeidere slik at de lettere kan nå sine mål. Jeg jobber med ledere og medarbeidere innenfor avtalte fokus-områder. Ved å bruke ulike øvelser og spørsmålsteknikker, finner lederen og medarbeideren selv sine svar gjennom samtalen, forklarer Marielle. Hun jobber også med det personlige plan om dette er avtalt.

- Å gi trygghet og skape trygghet i endringsprosesser er viktig. Her trenger også noen gjerne støtte i prosesser som kan virke tøffe, sier Marielle og har kunder i hele Trøndelag. Noen kunder benytter også telefon-coaching.

- Det grunnleggende målet er egentlig å skape positiv utvikling hos den enkelte som kommer bedriften til gode, sier Marielle Steig Lid og viser til egen ledererfaring hun gjerne deler med andre.