Politikere, presse og elever ventet tålmodige, og litt over klokka ni i morges ankom statsministeren den flunkende nye ungdomsskolen. Rektor Torgeir Aksnes kunne ønske hedersgjesten hjertelig velkommen til Stjørdal.

- Det er en glede å ha deg på besøk. Det er ikke hverdagskost at statsministeren er på besøk i Stjørdal, og vi synes det er artig at du tar deg tida til å stikke innom en tur. Spesielt spennende er det for elevene våre å ha en kjent person i nærheten, sa en stolt rektor, og sendte nok en ekstra tanke til Per Kristian Holltrø, Mia Kristoffersen og Fredrik Vollan. De tre elevene hadde det ærefulle oppdraget å være guide for statsministeren gjennom hele besøket.

Stoltenberg ble først vist fram i skolens nye auditorium. Herfra gikk turen videre gjennom gymsalen til musikkrommet, hvor niendeklassinger framførte et innslag. Statsministeren avla en snarvisitt innom en klasse på hvert trinn, der elevene hadde muligheten til å stille spørsmål, og fikk også se biblioteket, kantina og skolens nye paviljonger.

Statsministeren satte tydelig pris på besøket, var spøkefull og høflig mot elevene, og benyttet anledningen til å skryte av og framheve betydningen av det nye skolebygget.

- Jeg likte spesielt inngangspartiet godt. Det minnet om en katedral. Det virker som dere har god undervisning her på Stokkan, og det kan nok skyldes mye bygget. Kommunikasjonen mellom lærere og elever er selvfølgelig viktigst, men den kommunikasjonen skapes også gjennom et godt skolebygg.

Etter en lang runde gjennom Stokkan, satte statsministeren kursen for Værnesregionen DMS. Senere på dagen deltok Stoltenberg på Næringslivskonferansen 2011 i Trondheim.