- Det som er så interessant med dette kurset, er at vi skal sette opp grunnmuren helt fra bunnen av. Det er ikke en restaurering, men en ny mur som skal lages med gamle teknikker, forteller en av kursholderne, Emil Beitland.

Kurset arrangeres i Selbu, på Espet Søndre fra 08. september til 11. september. Kurset tar for seg oppføringen av en ny tørrmur, som skal bli grunnmur til et laftahus.

- Kurset vil være interessant for de fleste hus- og gårdbrukere i distriktet, som kanskje har en gammel mur på tomta si, og et ønske om å få stelt i stand denne muren. Det kan også være av interesse for de som ønsker å lære seg hvordan de setter opp fine, fungerende murer. Som for eksempel i hagen eller hytta, forklarer Beitland.

Mestringsfølelse og arbeidsglede

Kurset koster 2500,- for alle fire dagene, med lunsj inkludert. For håndverkere under 30 år og lærlinger, er kurset imidlertid gratis.

- Jeg har vært kursinstruktør på flere kurs tidligere, og det som er så fint, er at etter en stund fungerer kursdeltagerne mer og mer som et arbeidslag. Det blir raskt fin flyt i arbeidet, og jeg opplever at det etableres en mestringsfølelse blant deltagerne. Med mestringsfølelse, kommer også arbeidsglede, smiler Beitland.

Beitland påpeker at det ser ut til å bli strålende vær alle kursdagene, og tilføyer at det er lite som er bedre enn å tørrmure i finværet. Han anbefaler imidlertid de som går med en liten tørrmurer i magen, om å være raske på labben, hvis de ønsker å sikre seg en plass på kurset.

- Jeg gleder meg til å holde kurs i finværet. Jeg anbefaler de som synes dette høres interessant ut, til å melde seg på med samme, før plassen blir fylt opp.

Mer informasjon om kurset kan finnes på facebookarrangementet «Kurs i tørrmuring med Trondheim tørrmur.