– Vi ser at pandemien fortsetter og vi er usikre på når enden kommer. Derfor har vi sett på dagens organisering, og derfra tenker vi fremover, sier Tore Rømo som vil ha ansvar for å følge opp enheten.

Veien å gå

Ifølge Rømo har de sett et behov for å jobbe mer med rendyrking på området med koronasituasjonen.

– Dette har vi veldig stor tro på, for det er ingen tvil om at det er mye arbeid. Vi har stått i dette lenge, både enkeltpersoner og miljøet begynner å bli sliten og jeg tror rendyrking på dette området vil være rett, forklarer han videre.

Tore Rømo vil ha ansvar for å følge opp den nye enheten. Foto: Arkiv

– Er det noen som har en slik enhet i dag?

– Det er kanskje noen som har det, men jeg vet ikke om noen på stående fot. Vi velger i hvert fall å gjøre dette. Hittil har privatpersoner skulle gjort sin vanlige jobb, i tillegg til å håndtere covid-19. Når vi ikke vet hvordan dette vil være fremover, tror jeg dette er veien å gå, sier Rømo videre før han presiserer: – Det er absolutt ikke en kritikk mot jobben som er gjort, for den har vært veldig god, men det er en forsterkning av jobben som må gjøres nå og i tiden som kommer.

Egen leder

Den nye organisasjonen og håndteringer som må tas her, er det Stina Mostervik som vil ha ansvaret for. Hun tiltrer sin stilling som leder for enheten i løpet av januar 2022.

– Denne organiseringen er rett og slett for å avlaste de som har stått i lederstillinger i de andre enhetene. Vi ønsker å få til bedre struktur med pandemien, forklarer Mostervik.

Sammen med seg vil Liv Johanne Rekstad fortsette sitt ansvarsområde for testing ved Værnes og sentrum. Mona Stokke tar over som vaksinekoordinator etter Mostervik og Hilde Skjeldstad blir smittekoordinator i den nye enheten.

– Rollen min er jeg litt spent på, men jeg blir enhetsleder for alle teamene. Målet er at det blir mer ryddig og man har en person å forholde seg til. Jeg skal selvsagt på en del opplæring i løpet av januar, sier hun videre.

Trodde det var over

Også Mostervik presiserer at jobben frem til nå har vært helt fantastisk, men at lederpersonell nå vil bli avlastet i egne enheter.

– Vi vet ikke når dette tar slutt, og vi ser ikke noe ende. Det jeg vet er at alle som har jobbet med dette vet hva som må gjøres. Det er imidlertid mange nye retningslinjer og det er her det har vært behov for noen som kan sitte med ansvaret, forklarer hun.

For øyeblikket står de i en situasjon med stort behov for mer helsepersonell, spesielt med tanke på at testing ved Værnes måtte oppjusteres.

– Det er nesten rart å tenke på, for noen uker siden trodde vi slutten nærmet seg og i høst så jeg for meg at dette var over. Nå står vi her igjen, avslutter hun.