De grove hendelsene skal ha funnet sted i 2006 da jenta var 14 år. Mannen skal på den tiden ha forgrepet seg på jenta ved to anledninger.

I 2010 skal jenta ha forklart at hendelsene ikke hadde funnet sted. Da hun i januar i år, 16 år senere stilte opp i tingretten og forklarte hva som hadde hendt, ble hun trodd.

– Jeg «frøst til»

Stjørdalingen, som er dobbelt så gammel som jenta, nektet i Trøndelag tingrett for å ha forgrepet seg på kvinnen for 16 år siden, og erkjente seg ikke skyldig. Tingretten trodde imidlertid på fornærmedes nye forklaring om hva mannen hadde utsatt henne for.

Mannen ble funnet skyldig i to ganger å ha hatt seksuell omgang med jenta. Jenta forklarte følgende i retten:

– Han la meg ned. Dro av meg klær. Jeg «frøs til», og klarte ikke å gjøre motstand da han hadde seksuell omgang med meg, forklarte hun om det første forholdet hvor mannen hadde forgrepet seg på henne. Etterpå forklarte kvinnen at han hadde sagt at hun ikke måtte fortelle noen om det som hadde skjedd. Sommeren 2006 forklarte hun at den nå dømte mannen igjen hadde forgrepet seg på henne.

Ville glemme

Tingretten la til grunn at kvinnen ikke hadde fortalte sannheten om det som skjedde for 16 år siden. Til dette svarte kvinnen i retten at forklaringen datert tilbake til 2010, om at det ikke dreide seg om voldtekt, var fordi hun ønsket å glemme det. I vurderingen av fornærmede sin troverdighet la retten særlig vekt på hennes konsistente og konsekvente forklaring over tid, og nøkternhet i hvem hun har delt informasjon med.

Kvinnen anmeldte mannen for forholdene i juli 2021 og den 8. november i fjor ble stjørdalingen tiltalt av statsadvokatene i Trøndelag for ved to anledninger å hatt seksuell omgang med barn under 16 år. Flere vitner ga forklaring under rettsaken som pågikk i to dager i Trøndelag tingrett. Mannen ble idømt fengsel i seks måneder. Han ble også dømt til å betale 75.000 kroner i oppreisningserstatning.