– Hadde jeg ønsket å slutte hadde jeg bedt om det selv, sier Janne Sollie til Adresseavisen.

Ikke en lett avgjørelse

Styret i AtB har besluttetat Janne Sollie fratrer sin stilling som administrerende direktør i selskapet fra 1. april 2022, det blir presentert i en pressemelding.

Sollie er bosatt i Stjørdal og har ledet selskapet i over åtte år, siden høsten 2013.

– Det har vært en positiv utvikling både i AtB og i kollektivtilbudet i Trøndelag i perioden Janne Sollie har vært administrerende direktør, sier Per Axel Koch, styreleder i AtB.

Han peker på at selskapet driftes godt, og styret er godt fornøyd med jobben Sollie har gjort med å lede AtB gjennom ulike faser.

– Dette har ikke vært en lett avgjørelse for styret. Samtidig er det en tid for alt, og vi ønsker nå å gi stafettpinnen videre til en ny administrerende direktør, forklarer Koch.

Nesten ti år som leder

Ifølge Sollie har det vært spennende å være med å utvikle kollektivtilbudet i Trøndelag sammen med Trøndelag fylkeskommune, kommunene i Trøndelag, operatørene og leverandørene, samt styret og alle som jobber i AtB.

– Det har også vært utrolig motiverende å bidra til å utvikle AtB til et av landets ledende mobilitetsselskap, sier Sollie.

Til Adresseavisen presiserer hun at beskjeden ble gitt for nærmere 20 dagen siden, og at sjokket nå har begynt å lande.

- Det vil alltid være vemodig å slutte etter så mange år, men det har vært en grei prosess og det skal gå fint å jobbe ut de to månedene. Alle toppledere må være forberedt på at de ikke får være toppleder lenger. Jeg har vært i AtB i åtte-ni år og jeg har forståelse for at styret ønsker en annen leder inn, forklarer hun videre.

Ville ikke gå av

Videre kan Sollie dele at det var styret som besluttet at hun skulle tre til side og at hun skjønner begrunnelsen.

– De som trives og leverer gode resultater har lyst til å fortsette. Jeg har forståelse for begrunnelsen for skiftet, men jeg hadde lyst til å fortsette. Hadde jeg ønsket å slutte, så hadde jeg bedt om det selv, sier hun videre til Adressa.

Direktør for økonomi-og administrasjoni AtB, Grete Fuglem Tennås, konstitueres i stillingen fra 1. april 2022.

Stjørdals-Nytt har vært i kontakt med Sollie, som for øyeblikket ikke kunne svare ut i saken. Med forbehold om at saken kan bli oppdatert etter hvert.