De to observasjonene ble meldt inn mellom 07.00 og 08.00 hvor det blant annet beskrives at dyret skal ha løpt nordover og krysset veien mellom Julsetgårdene.

Stjørdals-Nytt var i kontakt med Statens naturoppsyn i Meråker, som skulle ut og kontrollere sporene. På grunn av snøen som hadde lagt seg, ble det sagt at det kunne by på utfordringer.

Tirsdag morgen ble det opplyst at det ikke var mulig å kontrollere sporene.

– Ikke umulig

Stjørdals-Nytt tok kontakt med Frode Aalbu i Statens naturoppsyn som forklarer at det på grunn av værforhold som vind og snø har vært vanskelig å etterfølge observasjoner i hele vinter.

– Det er slett ikke umulig at det kan ha vært ulv i området. Vi har hatt en observasjon og har fått en del meldinger over tid og et større geografisk område. Men vi har kun en bekreftet ulveobservasjon med DNA, og den er sikker, sier Aalbu.

Denne observasjonen ble omtalt da to reinsdyr ble bekreftet drept på grensen mellom Meråker og Stjørdal. Her ble det gitt fellingstillatelse i Meråker, Stjørdal, Selbu og Tydal kommune. Siden har ulven forduftet.

– Vi vet ikke hvor den har blitt av. Den kom til Meråker først, og siden har vi hatt en utrolig vinter hvor snøen har flyttet så mye på seg at det har vært vanskelig å finne spor. Det kan derfor ikke utelukkes eller bekreftes om denne ulven eller om en annen ulv har gått under radaren og vært her i hele vinter, det blir spekulasjon, presiserer Aalbu videre.

Flere observasjoner

Den 23. januar ble det også observert ulv i Selbu. Denne observasjonen ble kontrollert ved hjelp av foto og står oppført som usikker. Her har det blitt sendt inn en DNA-prøve, som per nå ikke er blitt analysert.

– Vi mottok en synsobservasjon to dager før Stjørdal, da i området mellom Selbu og Tydal. Dette kom fra to turgåere som mener de har sett en ulv i fjellet. Det ble tatt foto som ikke er vurdert enda. Det ble hentet inn en ny DNA-prøve her som er sendt inn til Rovdata for analyse, forklarer Aarbu.

På grensen mellom Trondheim og Selbu er det også blitt gjort en observasjon. Dette ble meldt inn dagen før den andre observasjonen i Selbu.

Denne observasjonen ble ikke kontrollert, og står derfor oppført som usikker.