- Årets influensaepidemi økte på rundt juletider, og det er vanlig sesonginfluensa som dominerer.

Noen blir rammet av svineinfluensa. Homeopatisk behandling er en skånsom måte å forebygge og behandle influensa på, sier Eva Merete Jakobsen og Reidun Jakobsen som begge er homeopater MNHL. Eva er også utdannet sykepleier.

- Homeopatiske medisiner mot influensa har vært benyttet under epidemier fra Spanskesyken (1918-1919) og frem til i dag. I land som India og Cuba hvor homeopatisk behandling er utbredt har offisielle myndigheter anbefalt befolkningen å forebygge med homeopatisk medisin, dette blir kalt homeoprofylakse.

Det å gjennomgå en vanlig sesonginfluensa kan være styrkende for immunforsvaret.  For homeopater er det viktig informasjon om når en sist hadde en akutt sykdom med feber. Det forteller om kroppen reagerer på normal måte ved infeksjoner med virus eller bakterier. Et godt immunsystem vil kunne reagere positivt på behandling med homeopatiske medisiner og hjelper kroppen til å komme styrket ut av det, sier Eva Merete Jakobsen.

Det vi prøver å oppnå med en homeopatisk medisin er å aktivere kroppens forsvar i en kurativ retning slik at det kan gjenskape den naturlige balanse – homeostase innefra i organismen. Homeopati er sannsynligvis den alternative behandlingsmetoden i verden som er mest brukt vedrørende behandling av influensavirus.

Selv om det enda ikke er nok forskning på homeopati, viser flere rapporter positiv effekt av homeopatisk behandling, sier Reidun Jakobsen som minner om at influensaviruset kan utvikle seg og gi alvorligere sykdom hos utsatte personer. - Hvis så ikke nøl med å søke medisinsk hjelp hos lege, sier hun.

- For å sikre at du får behandling hos en homeopat som har minimum grunnfag medisin samt tilstrekkelig antall timer i homeopatiske fag anbefaler vi deg å oppsøke en homeopat MNHL. Medlemsskap i Norske Homeopaters Landsforbund er en kvalitetssikring i Norge der enhver kan kalle seg homeopat og starte praksis, poengterer Eva Merethe Jakobsen som sammen med kollega Reidun ønsker publikum en frisk vinter.