For tre år siden fikk Vikvarvet IL et tilbud om en hall som Kjelstad Trelast hadde i Hommelvik.  Den var gratis mot at de demonterte den og ryddet der den stod. Vikvarvet takket ja med tanke på at fotball er blitt en helårsidrett og at en ny hall vil avlaste bruken av Selbuhallen.

Dermed var prosessen i gang med å få godkjent ny hall. Det tok imidlertid 1 ½ år å få igjennom søknaden i kommunen. Avgjørelsen ble stadig utsatt og de følte myndighetene ikke var helt på deres side. Det siste avslaget fra kommunene gikk på opplysninger fra NVE om at en ev. 200 års flom i Selbusjøen ville ramme hallen. De klaget på det avslag og i sommer kom alle godkjenninger og prosjektet kunne realiseres.

For hele Selbu

Leder i Vikvarvet IL, Stein Emstad sier at han er glad for at hallen nå reiser seg

-Selv om den blir bygd på dugnad i Vikvarvet så er hallen for alle i Selbu. Selbu har behov for et treningssted for fotball om vinteren. Selv om hallen ikke er oppvarmet så vil den bli fri for snø og is og derved være et ideelt sted for vintertrening.

Sier Emstad og legger til at de har fått henvendelser fra flere lag og grupper som ønsker å kjøpe halltid. Det er mange aktiviteter som hallen kan brukes til, slik som for eksempel fluekasting.

Hallen

Fotballhallen er 50 m bred og 22 m lang, men med bare 1000 kvadratmeter er den for liten til at den oppfyller kravet for en innendørs fotballbane. Dermed så får de heller ingen tippemidler. Idrettslaget har søkt Selbu kommune om både lån og økonomisk støtte, men fått avslag. Dette med bakgrunn i kommunens økonomiske situasjon.

- Hallen vil ha kunsgressdekke og i tillegg vil det også bli et garderobebygg på 8x 20m. Her vil det bli både dusj og garderobe som tilfredsstiller alle krav. Dette bygget er spillemiddelberettiget, men det vil nok gå noen år før vi får de pengene, sier Emstad.

Det er Kjøsnes maskin som har stått for oppsettingen. Ellers så har Brødrene Johnsen og Røset A/S arbeidet på hallen.

Dugnad

Dugnadsånden er stor og Emstad forteller stolt at Vikvarvingene har brettet opp armene og viser at de kan og at de vil få dette prosjektet i havn. Dugnadslistene er fylt opp og her møter vikvarvingene opp enten de er fotballfrelst eller ikke.

-Tror at mellom 50 og 100 har vært i aksjon, både en og flere dager. Håpet er at treningen kan starte før jul og at mange vil benytte hallen.

Det som skal skje nå er at det skal selges andeler på gresset. Da kan hver enkel kjøpe seg en bit av gressmatta. Oppstarten av salget vil bli annonsert og lagt inn på lagets hjemmeside.

Kanskje kan en andel i gressmatta være et julegavetips – til den som har alt.