-Hva kreves for å lykkes i en slik konkurranse?

- Du må være interessert i å ta til deg lærdom. Ellers handler det mye om øvelse og atter øvelse, sier Varin som får selskap av fire klassekamerater som også har fått praksis hos Aker Verdal fra høsten: - Det er fint at miljøet fortsetter. Vi gleder oss, sier Varin som også kan vente seg en oppmerksomhet fra Frostas ordfører Johan Petter Skogseth som pga. sitt møteprogram ikke kunne delta i gårsdagens hyllest av Varin.

Men en stolt rektor Anders A. Hov var til stede etter omvisning av gjester fra Sør-Trøndelag Fylkeskommune som gjerne ville se Stjørdalshallen: - Oppvokst på en gard har jeg vært borti mye praktisk arbeid, men sveising er jeg aldri kommet borti. Men jeg forstår at det kreves ekstra god presisjon for å lykkes i en slik konkurranse. Slike prestasjoner er en god reklame for skolen. Du vil bli en ettertraktet mann med mange muligheter i arbeidsmarkedet. Lykke til og gratulerer!

Faglærer Arnt Bjørseth er også veldig stolt av sin elev: - Det var en stor ære å få reise til Stord og være til stede under NM. På den måten fikk også jeg et solid faglig påfyll, sier Arnt som er glad for at det er større interesse for denne fagretningen. For det er mange bedrifter som søker dyktige sveisere. Fra høsten vil undervisningstilbudet på Ole Vig ha 36 plasser på VK I og 15 plasser på VK II. Han er også glad for at Ole Vig vg skole for første gang var representert under NM i sveising.

Så var det tid for å spise kake og hedre Varin – gratulerer!