Fortsatt skal noen resterende førsterundekamper spilles onsdag kveld, men trekning av motstanderlag i andre runde er rett rundt hjørnet. Med tanke på at Blink har et utfordrende reisebudsjett i 3. divisjon, vil Norges Fotballforbund sannsynligvis kompensere med å sende en attraktiv motstander til Nye Blinkbanen i runde nummer to. Det betyr at oddsen for at Blink får et Tippeligalag på hjemmebane er svært lav.

Med unntak av første halvdel av førsteomgangen var Blink desidert best mot Levanger og tok et fortjent cupavansement med seier 4-2. Det var riktignok Levanger som først fikk hull på byllen. På corner etter åtte minutter gikk ballen via skuldra til Olav Zanetti og i mål. Men derfra og ut rant målene inn den andre veien. Eirik Langsæter, som har slitt med sykdom den siste uka, var frisk og rask de 64 minuttene han spilte mot Levanger. Med et fint raid langs høyrekanten, og et like fint innlegg på bakre stolpe, serverte han Nedzad Sisic, som nærmest taklet ballen i mål. Det sto 1-1 etter 32 spilte minutter.

Uavgjort var alt i alt et greit pauseresultat, men så sa Blink takk for følget. Levangers midtstopper Bjarni Holm Adalsteinsson fikk rødt kort da han stoppet et skudd fra Mats Lillebo med hånda i det 58. minutt, og på det påfølgende straffesparket var Sondre Hopmark Stokke sikker. Blink nøyde seg ikke med 2-1, og spillerne hadde nesten ikke rukket å juble ferdig før Lillebo økte til 3-1 etter et strålende angrep.

Marius Augdal kom inn på banen etter 77 minutter, og fikk æren av å sette inn 4-1 fem minutter senere. Sisic slo ballen inn i feltet til Jørgen Sollihaug, som avsluttet rett på keeper. Marius var på plass og trillet inn 4-1 på returen. Med kampens aller flotteste mål, frispark fra 20 meter, reduserte Espen Winnberg reduserte til 2-4, men seieren var ikke truet.

Roar Vikvang mottok gratulasjoner fra nærmest samtlige av de mange hundre tilskuerne etter kampslutt, og Blink-treneren var stolt over cupavansementet.

- Man blir litt tom for ord etter en sånn kamp. Vi visste at seier var fullt mulig, til tross for at vi har rollen som underdog mot en motstander fra 2. divisjon, og det som gjør meg spesielt stolt er å se at spillerne går ut på banen med senkede skuldre, har ro i spillet og tørr å trille ball. Vi viser at det bor mye ferdigheter i laget, og framstår som svært solide gjennom hele kampen. Levanger skaper ikke mange sjanser utover i kampen.

- Noen spillere du vil trekke fram som spesielt utmerket seg i dag?

- Det går mest på laget, vi er alltid avhengig av laget for å slå en motstander som Levanger. I det gode kollektivet spiller Mats Lillebo og Eirik Langsæter en kjempekamp på midtbanen, Olav Zanetti og Håvard Fuglem har full kontroll i midtforsvaret, og sidebackene Petter Holltrø og Joakim Berg Fornes nøytraliserer Levangers raske kantspillere. I angrepet viser Sondre Hopmark Stokke igjen hvilke ferdigheter han har, og Nedzad Sisic jobber iherdig på alle oppspill. Men først og fremst er dette en lagseier vi skal være stolte av!

KAMPFAKTA:

Stjørdals-Blink – Levanger 4-2 (1-1)

NM 1. runde, Nye Blinkbanen

Mål:

0-1 Olav Zanetti (sm) 8’

1-1 Nedzad Sisic 32’

2-1 Sondre Hopmark Stokke str. 58’

3-1 Mats Lillebo 61’

4-1 Marius Augdal 82’

4-2 Espen Winnberg 88’

Stjørdals-Blink (4-4-1-1)

Skeide – Fornes, Zanetti, Fuglem, Holltrø – Langsæter (Larsen 64’), Lillebo, Korsnes (Augdal 77’), Sollihaug – Stokke – Sisic (Knutsen 85’)