Det er ønskelig at valgdeltakelsen blir stor i alle kommuner, men noen møter utfordringene med digitale tjenester. Stjørdal kommune har ved høstens valg sendt ut valgkort digitalt via SMS-varsel. Ikke alle er berørt ev dette, men LO i Stjørdal ønsker å gjøre klart at valgkort trenger du ikke for å gi din stemme.

- Ta turen til valglokalet enten du leverer forhåndsstemme eller velger ordinær stemmegivning. Har du ikke med valgkort, er det helt greit med identifikasjon som førerkort, bankkort eller pass med ditt bilde på sier Kristin Jenssen, leder i Stjørdal og Meråker LO.

- Valgstyret kan bidra med assistanse, det samme gjelder servicetorget i rådhuset eller personell i biblioteket. Du stemmer i rådhuset eller i biblioteket i Kimen, som begge nå er åpen for mottak av din stemme, sier Jenssen.

- Hvordan var valgdeltakelsen ved forrige valg?

- Det er et ønske om større oppslutning rundt valget. Sist det var kommune- og fylkestingsvalg var oppslutningen i Stjørdal på 67,7 prosent. Ved stortingsvalget noe høyere med 70 prosent. Det er ingen grunn til å droppe turen til valglokalet dersom du er mobil. For de som har sykdom eller ikke greier turen til valgurnene, skal valgstyret kunne assistere eller du kan kontakte valg@stjordal.kommune.no. Du kan også ringe servicetorget på 74833500 for assistanse, sier LO-leder Kristin Jenssen.

Fristen for å forhåndsstemme er torsdag 5. september. Både bosenter, institusjoner og Nord universitet får ambulerende besøk med mulighet for å forhåndsstemme.