Inne i Bua fikk Støre en orientering om driften før en snartur på stand utenfor Coop i Selbu. Anne Grete Kirkvold Flakne og Pia Bogen har i ett år forberedt åpningen av Bua i Selbu. Det har skjedd gjennom Selbu-Trykk som er en arbeidsmarkedsbedrift for

- Selbu har 1800 hytter. Her kan det være ønsker om å leie utstyr. Nå har vi et arena for slikt utlån, sier ordfører Ole Morten Balstad, og fikk full støtte av sin partisjef.

- Det er fint å bruke utstyr som ellers blir liggende. Nøkkelen ligger i at det er et tilbud med bra utstyr og at alle kommer, sier Jonas Gahr Støre. (Artikkelen fortsetter under bildet!)

Storfint besøk på Bua i Selbu. Fra venstre: Ordfører Ole Morten Balstad, styreleder i Selbu-Trykk Alf Ronny Rotvold, leder i Frivilligsentralen Karin Galåen, Jonas Gahr Støre, Anne Grete Kirkvold Flakne, Pia Bogen, Håvard Gullbrekken og Kjell Tore Afret.

Bua i Selbu har en egen ressursgruppe bestående av Anne Grete Kirkvold Flakne og Pia Bogen, leder i Frivilligsentralen Karin Galåen og SLT-koordinator Tove Storhaug fra Selbu kommune. I tillegg er Kjell Tore Aftret også en viktig bidragsyter i ressursgruppa med sine kontakter mot NAV og politikerne.

Karin Galåen er opptatt av sviktende støtte til Frivilligsentralene. Jonas Gahr Støre lytter og fastslår:

- Dette må vi gjøre noe med. Nå har vi hørt om to steder på tre dager.

Det er en stor vilje i Selbu til å gi alle typer arbeidskraft en mulighet for å delta. Selbu-Trykk er en kommunalt eid bedrift som legger stor vekt på å gi tilbud om ulike typer arbeidstrening. Bua skal utjevne forskjeller og gjøre at alle kan delta. Dette vil bli en viktig arena for arbeidstrening. Bua Selbu er en utstyrsordning som fungerer som et «bibliotek» for spors- og fritidsutstyr. Her får du låne utstyr i en uke helt gratis.

Etter å ha startet dagen i Selbu tar Jonas Gahr Støre etterhvert turen til Stjørdal hvor han blir å treffe på Torget lørdag ettermiddag.