-        Massasje kan gjerne sees på som forebyggende også, men det er i stor grad muskelspenninger, stivhet i kropp og ledd som fører til at pasientene kommer tilbake flere ganger hos oss for behandling. Vi har pasienter i alle aldre med unntak av spebarn, forklarer Astri som opprinnelig er fra den vakre landbrukskommunen Inderøy i Nord-Trøndelag.  Den nybakte mor og massør Astri, ønsker etter hvert å utvide sin kompetanse ytterligere og opparbeider seg nå en økende oppdragsmengde. Fysioterapeuter henviser gjerne videre til henne, og det arbeides tverrfaglig for å gi pasienten bedring i hverdagen.

-        Jeg kan jobbe med massasje parallelt med at pasienten er hos kiropraktor eller fysioterapeut. Massasje tilbys i rolige omgivelser, og muskelspenning i nakke, skuldre, stivhet i rygg, korsrygg eller føtter kan få bedret tilstand etter behandling. Jeg merker spesielt at kontor-relatert arbeid, som data og pc-arbeid gir spenning hos pasienter som gjerne bør løses opp. Vi kan godt si at de fleste har godt av økt blodtilførsel og bedret immunforsvar gjennom massasje, så her forebygger vi også, sier massør Astri Vikan Minsaas. Etter en operasjon kan også massasje være positivt for områder rundt operasjonssår osv.

-        Dere arbeider tverrfaglig på klinikken i Mindes hus?

-        Ja, det er vår styrke og fortrinn. Her hos Klinikk for Alle har vi et godt tverrfaglig team. Dette gir bredde i valg for pasienten og trygghet for pasienten, men det gir også oss som arbeider her trygghet når vi samhandler for gode resultat, avslutter massør Astri Vikan Minsaas.