Løpet arrangeres i Lånke og har en runde på totalt 6.7 kilometer. Her deltok blant annet 14-åringen Adrian Overvik, og målet er å løpe i 24 timer.

Det er imidlertid ingen tilfeldighet at løpet er satt til denne distansen på ett døgn. Dersom man klarer å løpe i 24 timer tilsvarer det 160 km eller det som kjennetegnes som 100 miles.

Starten går på sekundet og her må alle stille likt på sekundet. Løpet har ingen tidsbegrensning, og avsluttes når siste løper har fullført 1. runde innen én time. Resterende får «DNF» også kjent som ikke fullført.

Løpet skulle egentlig arrangeres i fjor, men ble avlyst på grunn av koronapandemien. I år ble det en noe redusert start med totalt 46 påmeldte.

Fullførte syv runder

Blant de over 40 påmeldte stilte Overvik til start lørdag morgen klokken 08.00. Unggutten fullførte imponerende syv runder, som tilsvarer 47 km eller 30 miles ultra marathon.

Til Stjørdals-Nytts reporter og fotograf, Åge Sjølstad, som var tilstedet forklarte han det var en tung start, men at han trolig kunne klart en eller to runder til. Syv runder var imidlertid målet han hadde satt seg i forkant.

Saken fortsetter under bildeserien.

Stjørdalingen løper gjerne to til tre turer i uken, og spiller på Lånke fotball fire ganger i uken.

Før helgens arrangement var den lengste turen han har hatt nå i forkant på nærmere 13 km.

Overvik kunne videre forklare at han var spent på hvordan kroppen vil reagere på distansen nå i etterkant, mest fordi han i tillegg skal spille fotballkamp søndag.

Etter løpet kunne treningsklokken hans vise at han hadde brukt 2600 kalorier, som Overvik forklarte skulle fylles på utover kvelden.

Løp i 26 timer

Etter drøye 26 runder klokket Jan Asphjell i mål etter nærmere 26 timer. Dette gjaldt også Lånkes lokale helt, Arild Moen, fra Hell Ultraløperklubb som kom på en andreplass med 26 tilbakelagte runder.