– Det har rett og slett eksplodert etter samfunnet åpnet, sier Tanja Nydahl, som er en av de fire driverne i TT-mat.

Selskapet lager selskapsmat på bestilling og har de siste årene hatt lokaler i Hommelvik. Nå er de på flyttefot til det nye næringsområdet ved Abrahallen på Sveberg.

– Vi ønsket oss større plass, og nå får vi bygd slik vi selv ønsker. Vi har nok kjent på det å vokse ut av lokalene vi tidligere har vært i, forklarer Nydahl.

Selv om de nye lokalene på Sveberg er på omtrent samme kvadratmeter, får de det nå tilrettelagt for kjøkken på en annen måte, som de selvsagt er helt avhengige av.

Halvert omsetning

Ifølge Kåre Haagenstad, som er en fire drivere, var TT-mat lenge nede på grunn av koronapandemien. Alle bryllup, konfirmasjoner og dåpsfester ble utsatt, noe som medførte at selskapet måtte satse på andre områder.

– Vi har klart oss på å levere bedriftslunsjer. I tillegg driver vi blant annet kantine i Trondheim, som har holdt åpent under koronaperioden, forklarer han.

I 2019 hadde selskapet en omsetning på nesten 11 millioner kroner, som ble halvert til seks millioner i løpet av 2020, som utgjør 50 prosent omsetningstap.

– Det er veldig godt at det nå er tilbake til normalen. Det er ikke slik som høsten tidligere, ettersom flere nå tar igjen den tapte tiden. Det neste året må vi beregne en del flyttekostnader, og det kan også dukke opp uforutsette ting, legger Nydahl til.

Mer samhold

Mandag sist uke overtok de nøkkelen til sitt nye lokale. Med syv kokker og to personer på vikariatstillinger ser de frem til å få samlet alle på ett sted.

– Det har vært hektisk nå som vi i tillegg har valgt å holde åpent mens vi flytter, og vi gleder oss veldig til å komme skikkelig på plass. Flyttingen vil gi oss mer samhold på kjøkkenet. Det blir i tillegg enklere å få varene inn i bilene for å frakte dem ut, sier Haagenstad avslutningsvis.