AniCura Stjørdal Dyreklinikk utvider og bygger dyresykehus i hele det tidligere Bunnpris-bygget.

AniCura satser stort i Stjørdal og vil bygge et flott og moderne dyresykehus i hele førsteetasjen i bygget hvor de nå har omtrent 330 kvadratmeter dyreklinkk.

- Vi har en svært godt utnyttet klinikk i dag. Med utvidelsen med hele Bunnpris-lokalet blir våre lokaler nå totalt på 1.000 kvadratmeter, sier daglig leder ved AniCura Stjørdal Dyreklinikk, Hege Jøntvedt.

Hun er usikker på når dyresykehuset vil stå ferdig, men de overtar lokalene etter Bunnpris 1. august.

- Vi håper å starte arbeidene med ny klinikk med en gang. De nye lokalene vil bli gjort helt ferdig før de slås sammen med dagens dyreklinikk. På den måten kan vi drifte som normalt under byggeprosessen, sier Jøntvedt.

Nye spesialrom

AniCura-sjefen i Stjørdal har naturlig nok store planer for det kommende dyresykehuset.

- Vi får helt ny operasjonsavdeling med tre operasjonsrom. Det ene rommet blir et øyerom slik at vi får bedre plass til det nye operasjonsmikroskopet vi har og phaco’n, som vi bruker til operasjon av grå stær, og mer til. Det er så mye avansert utstyr etter hvert at det har begynt å bli trangt. Vi gleder oss også til å få en større preop, avdelingen der pasientene gjøres klar til kirurgi, og sluser inn til sterilavdeling. Krav om mindre antibiotikabruk setter krav til at hygienen er 100 prosent ivaretatt, sier Hege Jøntvedt.

I tillegg til ny operasjonsavdeling blir det også ny tannavdeling og ny bildeavdeling.

- Tannavdelingen får tre tannrom. Tannhelse hos dyr er veldig viktig og AniCura Stjørdal Dyreklinikk har veterinær med lang erfaring på tenner som også mottar henvisninger på rotfyllinger og tannregulering. Det satses også stort på ny bildeavdeling. Vi har nettopp fått ny ultralyd og vi bygger nytt og større røntgenrom. Røntgenapparatet vi har er heldigitalt, det trenger også mer plass. Vi planlegger også plass til CT, men vi må ta ett steg av gangen så det kan ta et par år før den er i hus, forteller Hege Jøntvedt.

Pasienter langveisfra

Arbeidene med de nye lokalene vil starte i nær framtid i den eksisterende klinikken, og Jøntvedt «advarer» mot noen uker uten ventilasjon.

- Vi får en 14 dagers periode i løpet av våren uten ventilasjonsanlegg da dette må byttes ut for å tilfredsstille våre behov. Da kan det nok bli litt varmt hos oss, men ellers tror jeg byggeperioden vil gå nokså ubemerket. Når den nye delen er ferdig trenger vi en liten pause. Etterpå vil det bli en ny runde hvor nåværende lokaler tilpasses det nye, sier Jøntvedt, som forteller at klinikken har pasienter fra store deler av landet.

- Vi har etter hvert opparbeidet oss tillit hos mange henvisende veterinærer slik at henvisningspasienter kommer langveisfra. Sist uke hadde vi for eksempel pasienter både fra Ålesund, Kristiansund, Mosjøen, Brønnøysund og til og med fra Sverige. Så har AniCura et helseprogram som heter AniPlan som vi håper skal ivareta de faste kundene våre. Vi håper jo selvfølgelig at vi også skal fortsette å være ønsket klinikk for alle som bor i nærmiljøet vårt, sier Jøntvedt.

Faglig utvikling er suksessfaktoren

Den lokale lederen av AniCura er veldig fornøyd med at konsernet satser så tungt i Stjørdal.

- Det er kjempespennende og veldig gøy at AniCura har tro på oss som jobber ved klinikken, og gir oss denne muligheten til å skape et fantastisk dyresykehus og en flott arbeidsplass, sier Hege Jøntvedt, som tror at navnet etter hvert vil bli AniCura Dyresykehus Stjørdal.

- Det står mer i stil med hva vi nå vil komme til å tilby, sier Jøntvedt, som er strålende fornøyd med både utvidelsesplaner og det hun har.

- Vi har fantastiske medarbeidere som har satset på å utvikle seg faglig og gode team på alle områder som setter pasient og eier først. Det er det som gjør at vi har vokst jevnt i 26 år og vi ønsker å fortsette å vokse, sier Hege Jøntvedt.