- Vi har i de to årene med pandemi vært svært hardt rammet ettersom vi har blitt sett på som et event-sted og ikke en restaurant. Det har vært helt nedstengt, bortsett fra noen selskaper. I stedet for å sette seg nedpå og gi opp, ønsker vi nå å prøve noe helt nytt, sier Monica Strømberg.

Hun driver Fantasigården i Lånke sammen med ektemannen Stero Strømberg.

Førstkommende torsdag åpner Fantasigården dørene til den nye kafeen som vil være åpen tirsdag til fredag fra klokken 10 til 17.

- Det å kunne åpne opp for alle som har lyst til å komme på besøk og smake på konseptet vårt er noe vi har hatt lyst til lenge. Vi gleder oss veldig til å kunne åpne dørene for kaffegjester, og vi håper på mange stamgjester, sier Strømberg.

Får med seg kokk

Fantasigården, som har drevet med selskapslokaler og ulike eventer i nesten syv år, har fått med seg kokken Bjørn Rune Rekdahl på laget til det nye konseptet. Matkonseptet har fått navnet Fjøl.

- Det å få med seg en person som har troen på et slikt konsept har vært helt avgjørende. Han vil servere rustikk og god mat med lokale råvarer på menyen. Vi vil tilby våre gjester spennende mat og drikke, sier Strømberg.

Fantasigården skal fremdeles ta imot selskaper og grupper på bestilling, og de er så å si fullbooket med brylluper til sommeren.

- Med de lokalene vi har her har vi mulighet til å kombinere. Det skal bli godt å komme inn i en mer normal drift etter to år med nedstengning. Nå ser vi bare fremover, sier Strømberg.

Åpningsfest

På lørdag blir det dessuten en åpningsfest på Fantasigården fra klokken 15 til 01, der hvem som helst kan stikke innom for en øl, et glass vin eller noe godt å spise.

- Selv om det ikke blir fast åpningstid på lørdager, planlegger vi å kjøre temakvelder innimellom, sier hun.