– Kreft er en sykdom som dessverre rammer mange og med økt levealder øker faren for at flere får kreft. Med rett kosthold kan du forebygge ulike typer kreft, og grovt brød og grove kornprodukter har dokumentert positiv effekt på kreft, sier Torunn Nordbø, daglig leder i Opplysningskontoret for brød og korn.

Kreftforeningen og OBK har felles informasjonsstand under turneen. – På vår stand kan du få kostholdsinformasjon, delta i konkurranser og ikke minst få smake på ferske gode og sunne bakervarer. Flere av våre medlemsbakerier stiller opp og baker sunne muffins, og det er et viktig poeng for oss å få fram at sunn mat også smaker godt. Vi har også mange gode oppskrifter på våre hjemmesider brodogkorn.no for de som ønsker å ta et tak for å være sunnere med hjemmebakt, forteller Torunn Nordbø.

– Kosthold er viktig, men dessverre blir det lett fokus på fedme-problematikk. Overvekt er medvirkende årsak til en del sykdommer, men vi må tenke på hva slags næringsstoffer vi trenger og hvordan spise riktig i forhold å få i seg disse, og ikke på hvor mye karbohydrater vi spiser. I grovt brød og grove kornprodukter er det masse sunne karbohydrater som er helt nødvendig for kroppen. Grovt brød er sunt for hjernen, magen, tarmene og immunforsvaret, så kom på vår stand på Vinterlyd og få vite hvordan, oppfordrer Nordbø.

Vinterlyd eies og drives av P4 sammen med Kreftforeningen.