– I hverdagen har man ikke alltid så god tid til å gjøre det lille ekstra ut av frokosten, men merkedager som valentinsdag er en gyllen anledning til å dele noen ekstra smakfulle frokostopplevelser på morgenen, forteller Marianne Hayes Antonsen, matfaglig konsulent i Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no).

Valentinsdagen er en dag man skal vise sin utkårede sin kjærlighet, mange stresser litt over hva de skal kjøpe og hvor de skal ta med sin kjære ut på middag. Hva med å tenke litt annerledes enn å markere kjærligheten med smykker og roser?

-       Oftest er det mer tid og opplevelser sammen som kommer høyt på listen over hva forholdet egentlig trenger i en hektisk hverdag. Med en liten innsats på morgenen kan man lage et koselig lite måltid og gjøre frokosten til en liten harmonisk samling, sier Marianne og supplerer med at denne ideen også er perfekt for merkedager som fødselsdager, farsdag og morsdag.

 Med en frokost i gave gir du din utkårede en god start på dagen.

 -       Frokostspising gjør det lettere å komme opp i anbefalt mengde av de næringsstoffene kroppen trenger påfyll av hver dag. Forskning viser at frokostspisere har bedre kvalitet på hele kostholdet sitt og spiser sunnere enn frokostskulkere, forteller Marianne videre.

Meieriprodukter som en del av frokosten gir et mer balansert og variert kosthold. For å gjøre frokosten til en ekstra opplevelse på valentinsdagen har Marianne i Melk.no plukket ut tre oppskrifter som hun anbefaler for anledningen.

-       Har du påsett at alle ingrediensene er i hus dagen før er dette tre enkle og raske oppskrifter som ikke krever så lang innsats på kjøkkenet. Dersom du ønsker det kan du lage ferdig røren til crêpes dagen i forveien, eller la den stå å svelle samtidig som du gjør unna morgenstellet, avslutter hun.

Crêpes med spekeskinke og ost

2 porsjoner

1 krm salt

3 dl melk

2 egg

smør

spekeskinke

vellagret ost

jordbær

ristede pinjekjerner

ruccola

honning

Ha mel og salt i en bolle. Visp sammen melk, egg og bland det gradvis inn i melet til røren er glatt og uten klumper. Bland i smeltet smør. Dekk til røren og la den stå og svelle i ca 30 minutter. Varm en teflonpanne på middels varme og smelt litt smør. Stek pannekakene gyldne. Fyll pannekakene med ost og spekeskinke. Pynt med jordbær, ruccola, pinjekjerner og honning.

2 porsjoner

ca 2 dl vaniljeyoghurt

ca ½ dl müsli

friske bringebær og blåbær

Legg et tynt lag med syltetøy i bunnen av skålen. Tilsett ca 1 dl yoghurt. Strø over müsli og pynt med bringebær og blåbær.

2 porsjoner

3 dl syrnet melk med jordbær

3 dl jordbæryoghurt

2 dl dypfryst jordbær

1 banan

Slik gjør du:

Hell syrnet melk og yoghurt i en blender/foodprosessor.

Tilsett dypfryste jordbær og banan. Kjør blandingen i ca 40 sekunder, eller til alt er blandet og blitt en «smooth» drikk.