-         Jeg fyller 19 år på Olsok-aften 29. juli – neste fredag. Jeg så Åge-konkurransen på Frosta ville prøve for å se hva som skjedde. Så plutselig får jeg melding fra daglig leder Paal Larsen i Stjørdals-Nytt: - Du er trukket ut som vinner av møte med Åge Alexandersen i forbindelse med Frosta-festivalen! Da ble helgaprogrammet fort bestemt, sier elektrikerlærlingen som har igjen halvannet år av læretida og satte stor pris på å være til stede i Tydal i helga. Men nå er det Frosta som venter.

-         Har du hørt mye Åge?

-         Ja, det er en super artist som vi har hørt mye på, sier Ole Jørgen. Og vi – det er gruppa Tempogutan der Ole Jørgen spiller trekkspill og synger: - Vi har holdt på i tre år med faste øvinger hver tirsdag hos naboen Folkets Hus. Der spiller jeg sammen med Alexander Uthus Ødegård, elgitar og vokal; Even Ertgaard Holø, bass, Robin Dullum, gitar og vokal og Bård Stræte på trommer.

-         Hva spiller dere?

 - Musikken varierer  mellom gammeldans og rock. Jeg har en allsidig smak. Vi spiller også noen låter av Åge. Nå går det mest på ”Levva live”. Kanskje konserten fredag tenner gnisten til å spille noen nye melodier? Det skal du slett ikke se bort fra, sier Ole Jørgen som nå ser at skolelivet tar fatt i Tempogutan og sprer medlemmene for ei stund; - Men vi gleder oss til å spille sammen når sjansen byr seg igjen. Nå følger ei tid med mye øving på egen hånd.

-         Hvorfor trekkspill?

-         Jeg startet med trekkspill på musikkskolen og har fortsatt med det. Jeg var innom skolekorpset, men trekkspillet lokket, forteller Ole Jørgen Kaspersen som forteller at gruppa har egen hjemmeside ”Tempogutan.tk” og for et par år siden spilte inn egen CD med variert musikk: - Der er det også en låt vi har laget selv. Du kan godt si at den er Vømmøl-inspirert, sier han.

Men nå er det Frosta-festival og møte med Åge på fredag. Og lørdag er det Åse Iren Risan fra Frosta sin tur. Da får hun møte Kurt Nilsen.

Rita Eriksen kommer

- Det blir en programforandring lørdag, sier festivalsjef Hallbjørn Stenhaug i Frostafestivalen: - Da kommer Jonas Fjeld. Han skulle spille sammen med Hilde Heltberg. Hun har dessverre fått sykdomsforfall. Men vi har heldigvis klart å skaffe en veldig god erstatter i Rita Eriksen som stiller opp på kort varsel. Vi setter stor pris på at hun kommer til Frosta, sier Stenhaug som er meget stolt over årets program og har store forventninger til det innholdsrike programmet:

Etter MAJESTIC og før Åge og Sambandet kommer Vømmølgutan. Og når danske Allan Olsen og EL CUERO har gjort seg ferdig, er mange av utøverne tilbake på scenen i en litt ny besetning som P.A. Røstad jr. Det fungerer kjempegodt, sier Stenhaug før han gjør klar til en innholdsrik lørdag med 12 opptredener: - Folk Paa Tur avslutter formiddagsøkta før Jonas Fjeld og nå Rita Eriksen innleder kveldens program presis kl. 18.00.

Hjertelig velkommen til Frostafestivalen – i helga er Frosta stedet! sier Hallbjørn Stenhaug.