Allerede neste uke står den nyrenoverte Prixbutikken på Vikhammer ferdig. Da er gulvarealet tilnærmet det dobbelte og vareutvalget kraftig utvidet.

Pakket ferskvare

Med utvidelsen av Prixlokalene på Vikhammer blir det plass for flere varetyper i sortimentet.

- Vi får nå større utvalg av ferdigpakket ferskvare og det blir en egen salatbar og nøttedisk, samt at vi skal ha en grill, forteller butikksjef Øystein Mostervik. I tillegg kan Prix på Vikhammer skilte med Post-i-butikk som også trekker en del kunder til butikken.

- Byggeprosessen har gått sånn noenlunde etter planen og kundene har satt pris på utbyggingen og vært glad for omstillingen. Det hele har gått ganske smertefritt i og med at vi har åpnet nye arealer før vi har stengt av gamle, sier Øystein Mostervik.

Torsdag 10. februar ønsker han og den øvrige betjeningen kundene velkommen til offisiell åpning av den nye butikken, som med 930 kvm vil bli den største dagligvarebutikken i kommunen.

Ved Prix i Hommelvik har utbyggingsarbeidet tatt lengre tid. Der renoverte de først hele andre etasje til NAV-kontorer, før hovedetasjen ble angrepet og skal bli en hypermoderne Prixbutikk.

- Planene var å få åpne i løpet av våren, men på grunn av mye uforutsett og utfordringer med bygningen blir vi ikke ferdig før i mai/juni, sier Arnstein Lutdal ved Prix i Hommelvik.

- Det hele ble langt mer omfattende en først beregnet i starten ja, sier Trondos-direktør Torbjørn Skei. Bygget er en murbygning fra 1960 årene som er omgjort uttallige ganger, og det har hele veien vært utfordringer i forhold til støv og arbeidsmiljø.

Snur butikken

Når Prixbutikken i Hommelvik står ferdig til forsommeren er alt snudd øst/vest. Varemottak ligger da vis a vis jernbanestasjonen, mens nytt inngangsparti kommer der varerampen har vært inntil nylig.

- Nå rygger bilene rett inn i bygget i et lokale hvor luftanlegget er spesialkonstruert for å ta imot eksos og trafikkstøy, forteller Skei.

Ved den nye inngangen vil det bli bygd et tak opp til den nye parkeringsplassen som anlegges på oversiden av bygget. Der hadde Trondos i utgangspunktet tenkt å utvide lokalene med parkeringskjeller, men så langt har de ikke fått med seg kommunen på dette.

Tålmodige kunder

Prixsjefen i Hommelvik, Arnstein Lutdal vil berømme både kunder og ansatte som har vært tålmodige i påvente av ny butikk.

- Byggeprosessen har vært sånn at vi har stengt av deler av lokalene mens vi har modernisert og det har gått utover både plassen og vareutvalget. Omsetningen har gått litt ned som følge av dette også, men det hadde vi kalkulert med på forhånd, sier Lutdal.

Hardere konkurranse

MalvikSenter åpnet i september og har blitt enda en konkurrent i kampen om kundene. Torbjørn Skei ser det hele i et større perspektiv.

- Ser vi 15-20 år fram i tid vil befolkningen rundt Trondheim ha økt betraktelig. Særlig gjelder det områdene Malvik og Stjørdal i nord, og Melhus, Klæbu og Skaun i sør. Derfor satser Trondos mye på Lade og i Malvik og Stjørdal i årene framover.

- Først ønsker vi å komme i gang med en utbygging på Lillemoen med dagligvarer og elektro, før vi går i gang med en utvikling av sentrum, forteller Skei.

Han innrømmer at Trondos har sett på Svebergområdet i Malvik, men har valgt å vente litt.

- Vi bygger ut på City Lade med 70 butikker og om et par tre år står et nytt KBS senter ferdig, sier Skei. Dessuten vil nok handelen rundt IKEA på Leangen øke i årene framover.

- Det er mye trafikk på E6 og ved Sveberg, men så langt er det ingen som har hatt suksess med senter basert på såkalt trafikal handel her til lands, sier Torbjørn Skei. Derfor satser vi foreløpig i kommunesenteret Hommelvik og på Vikhammer, sier han.