Det var en strålende påske, og ved Extra-butikken i Meråker ble den ekstra strålende.

- Kjempepåske. På fem dager passerte vi over to millioner kroner i netto omsetning, sier butikksjef Erling Ervik ved Extra i Meråker.

Innbyggertallet i Meråker fordobles, og vel så det, i Meråker under påsken, og det nyter bygdas butikker godt av. Det i kombinasjon med bedre utvalg og lavere priser gjør at Extra-butikken kunne bokføre tidenes påske.

- For Coop i Meråker er dette påskerekord med cirka 20 prosent, sier Ervik. Onsdag før skjærtorsdag ble den aller beste dagen med 450.000 kroner i omsetning uten moms. Det var fem hektiske butikkdager fra lørdag før palmesøndag til og med påskeaften for Ervik og hans mannskap.

- Det er sånn det skal være, men jeg må virkelig få skryte av de ansatte som var på jobb, sier butikksjefen som selv var sykmeldt under deler av påskehandelen.

Butikkene i Meråker hadde åpent på alle hverdager i påska, men Ervik hadde gjerne sett at de kunne hatt åpent enda mer.

- Kommunen må søke Fylkesmannen om å få bli "turistkommune". Da kunne vi hatt åpent også på helligdagene.

- Er det interessant for Extra Meråker?

- Jeg personlig synes iallfall det er interessant, men foreløpig er ikke det en aktuell sak, sier Erling Ervik.

Han styrer en butikk som har vært "ny" i litt over et halvår. Veksten har vært bra for Extra, sammenlignet med Prix´en som var tidligere.

- Fra åpningsdagen 14. september i fjor og ut året hadde vi en omsetningsøkning på 14 prosent. I og med at prisnivået er lavere i Extra enn Prix er den reelle økningen enda litt høyere. Og så langt i 2018 viser det seg at denne veksten holder seg bra, sier Erling Ervik.