- Her er det noe for alle og enhver, slår Frode Langseth ved B Langseth fast. Inne i forsamlingshuset Moheim er storsalen fylt opp med varer til både ung og gammel og kvinner og menn.

- Vi har ryddet og funnet varer vi ønsker å selge ut, og ikke minst har vi kjøpt inn en del vareparti til dette formålet. Når leverandører som driver og tømmer lageret har hørt om sommerbutikk-planene våre har vi fått tilgang til ekstra mye bra, sier Frode Langseth.

Åpent i turistsesongen

B Langseth-gjengen har jobbet mye i det siste med å få på plass sommerbutikken, og fredag er planen at dørene skal åpnes.

- Vi har igjen litt arbeid å gjøre ennå, men det er planen. Så satser vi å holde åpent så lenge det er sommerferie og turisttrafikk, og kanskje blir det åpent et par dager i høst også, sier Frode Langseth.

- For det blir ikke utsolgt i løpet av første helga?

- Det kan jeg garantere at det ikke blir. Her er det masse varer, og vi har enda mer å fylle på med etter hvert.

Alle prisklasser

Vareutvalget i sommerbutikken skal appellere både til jenter og gutter, kvinner og menn i alle aldre, og til både velfylte og ikke fullt så stappfulle lommebøker, i følge Frode Langseth.

- Det er masse varer til 10 eller 20 kroner, men vi har også varer som koster opp mot 500 kroner, sier Langseth, som sammenligner sommerbutikkens utvalg med det tradisjonelle teltet som står i Funäsdalen på sommerstid. I og med at B Langseth har tatt over forsamlingshuset Moheim er det ikke utenkelig at en sommerbutikk kan bli en tradisjon i Selbu.

- Vi har vel tenkt tanken tidligere også, men da har vi rett og slett ikke hatt plass. Nå har vi det, sier Frode Langseth, som håper på masse kunder fra fjern og nær når dørene til Moheim åpnes fredag.