Nettredaksjonen

Trøndelag har ikke akkurat vært heldig med været så langt denne sommeren. Lite har minnet om sommerlige temperaturer, og ifølge Adresseavisen må man helt tilbake til 1973 for å finne sist gang det ble målt så mye nedbør i Trondheim i løpet av de 13 første døgnene i juli. Middeltemperaturen i så å si hele Nord- og Sør-Trøndelag ligger under det normale for årstiden, og ikke siden 1998 har trønderne opplevd en kaldere innledning av juli.

Dagene med sol fra skyfri himmel og temperaturer rundt 20 grader har man nærmest kunne telle på en hånd. Førstkommende lørdag ser det imidlertid endelig ut til at vi får et glimt av sommeren igjen. Ifølge yr.no ventes det sol og temperaturer mellom 16 og 20 grader. Dessverre ser det ut til at gleden er kortvarig akkurat denne gangen, for søndag, mandag og tirsdag er det ventet at nedbøren kommer tilbake.

Yr.no melder at det kan være gode muligheter for oppholdsvær og 20 grader også neste helg, men trøndere vet bedre enn de fleste at man ikke kan garantere noe når det gjelder været. Derfor kan det være lurt å utnytte lørdagens godvær på best mulig vis.