Den store klesbyttedagen kommer til Stjørdal lørdag.

Bytt vekk gamle klesskatter du ikke bruker lenger, og få nye favoritter i retur! Lørdag 14. april arrangeres det klesbyttefest på Quality-hotellet i Stjørdal for deg som vil fornye klesskapet på en miljøvennlig måte.

- Vi kjøper for mange plagg og bruker dem for kort tid. Dette fører til en økt produksjon og en større belastning på kloden vår. Dette ønsker vi å gjøre noe med, og lørdag arrangerer vi derfor klesbyttedag på Quality Airport Hotel Værnes, sier markedskoordinator Marthe-Lise Lein ved hotellet.

Maks ti plagg hver

Marthe-Lise Lein er opptatt av at du på denne måten kan fornye garderoben din på en bærekraftig måte. Noen begrensninger har de lokale arrangørene dog satt.

- Alle kan ta med opptil ti klesplagg, og det er viktig at disse er i stand og rene. Grunnen til at vi begrenser antallet er at det ikke skal bli for mye å velge blant. For hvert plagg du leverer inn får du en «tilgodelapp» som brukes til å «betale» for de plaggene du ønsker å bytte til deg, sier Lein.

De plaggene som ingen tar med seg vil bli levert videre til Fretex.

- Dersom man ønsker å ta det med hjem eller levere det til et loppemarked, kan man ta med seg sine egne plagg som ikke ble byttet med hjem igjen, sier Marthe-Lise Lein.

Tar imot på forhånd

Ved Quality-hotellet i Kjøpmannsgata er de klare til å ta imot klær som skal byttes inn.

- I resepsjonen tar vi imot klær på forhånd, slik at vi kan legge fram klærne før vi åpner, men det er også mulig å ta med klærne på lørdag når byttedagen arrangeres, sier Marthe-Lise Lein. Hun forteller at undertøy og badetøy ikke kan byttes.

- Men sko, smykker, hatter og lignende kan også byttes, sier Lein, som ønsker en påmelding fra de som har tenkt seg på byttedagen.

- Send en e-post til marthe.lise.lein@choice eller en melding til 993 58 610. Vi trenger kun informasjon om hvor mange som kommer, og man kan melde seg på helt fram til lørdag. Påmelding ønsker vi for å kunne legge best mulig til rette, sier Marthe-Lise Lein.

I fjor ble det arrangert 80 klesbyttefester fordelt over hele landet, og nærmere 18.000 plagg byttet hender i løpet av dagen. I år forventes det rundt 5.000 deltakere nasjonalt. Arrangementet gjennomføres i samarbeid med Naturvernforbundet.