- Det kjennes godt, sier Ivar Vigdenes etter sitt første vaksinestikk.

Bedt om mye

Ordføreren forteller at koronaperioden har vært, og fremdeles er, en krevende tid og at han aldri tidligere har stått i en situasjon som kan sammenlignes med det siste året.

- Som ordfører har jeg aldri vært i en situasjon hvor vi har vært nødt til å be lokalbefolkningen om så mye, og det føler jeg har vært lyttet til, sier han.

Sett i lys av det, og at han har forsøkt å få tilgjengeliggjort flere vaksiner til kommunen, at det har vært en skjevfordeling og at han ikke har noen underliggende sykdommer forespurte Vigdenes om å få være den siste innkalt i sin gruppe.

- Det ble akseptert og det er greit. Nå er vi her og det gjør meg glad, presiserer han.

Reise med god samvittighet

For de aller fleste har hverdagen blitt en noe annen, dette gjelder også for den som står i ordførersko. Mens kontoret støvet ned ble all møtevirksomhet ble lagt over på Teams og begrep som «pressekonferanse» og «krisemøte» ble plutselig en del av den nye arbeidshverdagen.

Da nyheten om vaksiner kunne deles med verden i januar, gikk fokus raskt fra smittetall til spørsmål som: «når er det min tur?». Som alle andre har også ordføreren vært nødt til å sette seg pent ned og vente på sin tur. Men hva er det egentlig ordføreren fra Forradal har gledet seg til med å få vaksinen?

- Jeg skal innrømme at jeg ser frem til å reise litt igjen, nå med god samvittighet uten for mye forholdsregler. Det er igjen avhengig av utviklingen videre og selvsagt hvor man reiser, presiserer han raskt.

Må være forberedt

Til tross for et veldig, veldig krevende år for mange mener Vigdenes at det er greit å minne om spesielt én ting.

- Hvis dette viruset hadde vært dobbelt så dødelig og samtidig gått etter barna våre, i stedet for besteforeldrene, ville det stått soldater i gatene i Stjørdal for å sørge for at folk hadde holdt seg inne, sier han og fortsetter:

- Dette er en påminnelse om at når som helst kan en slik hendelse inntreffe igjen, og det tror jeg vi må være forberedt på de neste årene.

Samtidig tror ordføreren at det er menneskelig og fornuftig når man står i en negativ situasjon å lete etter det som er positivt og dra lærdom av det.

- Jeg tror vi er blitt mer bevisst som samfunn på sårbarhet, risiko og beredksap som vil tjene oss i fremtiden. Inntrykket er at vi som individer har vokst og lært noe om oss selv og de rundt oss, og hvor mye vi setter pris på dem. Det er viktig å ikke glemme, avslutter han.

Under kan du se video fra da Ivar Vigdenes mottok sin første vaksinedose i Hegrahallen torsdag 12. august.

[embed]https://vimeo.com/586375766[/embed]