Politiadvokat Marte Myre Linberg i Trøndelag politidistrikt opplyser til Adresseavisen, som først omtalte saken, at mannen er siktet for brudd på straffelovens paragraf 311 - for å ha lastet ned overgrepsmateriale ved to anledninger.

– Han ble presentert siktelsen onsdag, og avhørt. Etter avhøret ble siktelsen endret noe. Jeg ønsker derfor ikke å si noe om hvordan han stiller seg til siktelsen, sier Myre Linberg til Trønder-Avisa.

Hun er påtalefaglig etterforskningsleder i den nye prosjektgruppa Oscar, som gjennomførte aksjonen mot mannen. Navnet på gruppen er et akronym for Online sexual child abuse reveal.

Gruppen samarbeidet med Kripos i forkant av pågripelsen, og det er politiets egen monitorering av nettet som er bakgrunnen for siktelsen.

– Vi har beslaglagt flere pc-er, eksterne harddisker og lagringsmedier. Vi er i gang med å sikre beslaget, men dette vil pågå over tid. Vi mener derfor det er en reell fare for bevisforspillelse, og derfor ber vi om fengsling, sier Linberg til Trønder-Avisa.