Det opplyser Malvik kommune i en pressemelding torsdag kveld. Kommende uke mottar Norge over 100 000 ekstra vaksinedoser. Disse dosene er forbeholdt dose en til innbyggere som ønsker å ta koronavaksinen.

Kommunen fikk på onsdag beskjed om at de ville motta 600 ekstra vaksiner allerede i uke 30. Det betyr at Malvik planlegger å sette totalt 1600 vaksinedoser den kommende uken.

Oppfordrer til å takke ja

Kommunen er glad for å kunne tilby vaksine til flere innbyggere, og oppfordrer alle som får tilbud til å svare på om de ønsker tilbudet. Oppfordringen gjelder også ansatte i barnehage og skole, heter det i pressemeldingen.

- Det er ingen tvil om at dette krever en ekstra innsats fra helsepersonell og frivillige lokalt, og vi er imponert over hvordan folk bretter opp ermene og stiller opp, sier kommunalsjef for helse og velferd, Tone Østvang.

- Vaksinering er jo per i dag det viktigste virkemidlet vi har for å kunne komme tilbake til "normalen", så vi krysser fingrene for at flest mulig møter opp og ikke utsetter timen. Dette slik at vi får brukt opp de tildelte dosene, fortsetter Østvang.