Knut Erlend Jegersen

-Jeg gikk hardt ut og økte på, smiler han.

25.juli går årets utgave av stabelen.

Giro d Forbord arrangeres for tredje år på rad. Den første utgaven fant sted uten Furan. Da vant Øyvind Kleven. Han er god venn av arrangørduoen Per Hongslo og Niklas Amdal. De to studerer henholdsvis naprapati i Stockholm og medisin i Odense.

Furan er ikke fremmed for å røre på seg langt mer enn gjennomsnittet finner på. For to år siden syklet han  Trondheim-Oslo med militærsykkel uten gir, han gikk Birken i militært utstyr og løp Oslo Marathon med boots.

Petter Furan innehar for lengst Birkentrippelen, han har markert seg i Niklas Dyrhaugs Syltoppen Opp to ganger, og gyver 1.august løs på 7-milsløypa under Meråker Mountain Challenge.  Treningsiveren fikk voldsom boost da han ble artillerijeger i Nord-Norge i 2010. Tidligere var det aldersbestemt fotball i Blink. Furan var også innom skolemusikken.

Giro d Forbordsfjellet gir overskuddet til Kreftforeningen. I fjor deltok 25 løpere. Da ble det ca 3000 kr i netto. Halvannen uke før løpsdagen var 65 av årets 75 startnumre solgt.

-Det blir premier til de som kommer på pallen, en spurtpris legges inn tidlig i løypa, RedBull kommer med show og gratis drikke, trolig vil også Kreftforeningen ha stand. En rekke lokale sponsorer bidrar med likt og ulikt som utlodningspremier. En egen instagramkonkurranse med hashtag #girodforbord skal vise deltagernes oppkjøringsfase. Premie for beste bilde er opphold for to på Holiday Club i Åre.

Per Hongslos personlige rekord fra Skatval kirke til toppen av Forbordsfjellet er 30 min og 15 sek. Niklas sier han er på 30-tallet. Løyperekorden på kruttsterke 22 min og 15 sek innehas av Petter Eliassen.

-Jeg var lettere i kroppen i fjor, kom rett fra 10 dagers stridsmarsj. Mye sitter i hodet, det er også viktig å kunne akselrere på de flate partiene, forteller Furan.

Mosjonsklassen uten tid starter kl. 11. Konkurranseløperne setter ivei kl. 12.

Kan noen utfordre Furan 25.juli?

-Kanskje Pål Sæther eller Steffen Blekkan, svarer Hongslo og Amdal.

Men de tror egentlig ikke på det de akkurat har sagt.