Det var i februar nyheten om at Stjørdal kommune heiv seg inn i kampen om batterifabrikken Equinor, Panasonic og Norsk Hydro ønsker å bygge i Norge.

I midten av mars ble det kjent at Stjørdal, sammen med Malvik var blant de 20 kandidatene som var med videre i kappløpet. Totalt sett hadde 82 kommuner sendt inn søknad.

Les også: Fabrikken kan gi 2000 arbeidsplasser: – Vi har noen konkurransefortrinn

Onsdag ble det imidlertid kjent at Stjørdal kommune ikke lenger er på listen over aktuelle kandidater for batterifabrikken.

- Vi fikk beskjed i dag om at vi ikke er med videre i den prosessen, bekrefter ordfører Ivar Vigdenes til Stjørdals-Nytt.

Søke lærdom for fremtidig arbeid

Vigdenes sier videre at beskjeden selvfølgelig er beklagelig, og selv om kommunen enda ikke har fått en begrunnelse, er tilbakemeldingen at Stjørdals innspill og lokasjon er både grundig og god.

- Det kan ligge forhold her som er langt utenfor Stjørdals kommunes kontroll. Det kan være alt fra forhold, transport, tilgang på råvarer og logistikk, forteller han.

Han opplyser om at det som vil være riktig for kommunen nå, er å prøve å danne seg et bilde av hva de kan gjøres bedre i fremtidige forslag.

- Det vi vil forsøke nå, er å komme i dialog med aktørene for å søke lærdom. Slik at vi får en klar forståelse om hva som er bakgrunnen, og ta det med oss i det videre arbeidet med lokasjonsalternativet.

Tror på flere sjanser i fremtiden

Selv om kommunen ikke varte løpet ut i denne omgang, ser Vigdenes mulighetene for Stjørdal i fremtidige, grønne industrietableringer.

- Vi kom langt, og det er mange tog som skal gå i fremtiden, smiler han

Selv om det er lagt ned en del arbeid i å få batterifabrikken på Stjørdal, understreker ordføreren at arbeidet på ingen måte har vært fånyttes.

- Det har satt en boost i å se Frigården som lokasjonsalternativ, og å bearbeide og modne arbeidet for fremtidige muligheter. For det er ingen tvil om at det skal bygges mye med det samme settet av lokasjonskriterier i årene fremover, sier Vigdenes.