Midtbanedirigenten har knapt slått en feilpasning i høstsesongen, men balltapet rett før Fredrikstads første scoring sist søndag plaget Jakob Talmo Tromsdal (22).

Den sentrale midtbanespilleren, som har vokst opp en god langpasning fra Blinkbanen, er en perfeksjonist på banen. Rak i ryggen slår han klokkeklare innsidepasninger med en treffprosent som Johannes Thingnes Bø ville misunt han. Derfor gnager det ham ekstra mye at det kom en feilpasning som Fredrikstad kunne kontre på. Der og da innledet den tidligere fotballstorheten fra Østfold opphentingen som endte i gedigen Blink-skuffelse. Men nå er det kun muligheter.

- Det er ikke noen formsvikt nei, slår midtbanegeneralen fast. Nå håper han Fredrikstad er minst like gode mot Kvik Halden. Jeg regner med de er blodtente ettersom de fortsatt har et lite opprykkshåp, sier 22-åringen.

Lørdag klokka 13 møtes Blink og Egersunds i Egersund. Hjemmelaget var lansert som en av de store favorittene i divisjonen før sesongstart. Slik har det ikke gått. Samtidig møtes Fredrikstad og Kvik Halden til toppoppgjør og lokaloppgjør på Fredrikstad stadion.

- Det blir tøft med Egersunds borte, men vi må vinne. Det er ikke noe annet å tenke på nå. Dersom Kvik slår Fredrikstad borte, ja, da fortjener de opprykket, sier Tromsdal.

Jakob Talmo Tromsdal har vært en av de viktigste årsakene til Blinks formidable høstsesong. Med enorm fotballforståelse og -klokskap er han temmelig ofte i rett posisjon uten at den vanlige tilskuer får med seg det. Han tenker raskere enn de fleste og forflytter seg uten alltid å være så godt synlig, der han stanser kontringsmuligheter og sørger for å være i rett posisjon. Og ikke minst er han en pasningsspiller på høyt nivå.

- Jeg synes høsten så langt har vært veldig bra. Vårsesongen ble ikke helt som jeg håpet, men jeg kom litt halvskadet til Blink så det har nok litt med det å gjøre.

Tromsdal har utlånsavtale med Blink ut sesongen og ytterligere to år igjen av sin kontrakt med Ranheim. Akkurat det ofrer han ikke en tanke når han nå skal styre moderklubben til opprykk, og hektiske opprykkskamper har han bare gode minner fra.

- Det vi gjorde med Ranheim for to år siden viser jo at alt er mulig. Troen i Blink er iallfall meget sterk ennå, understreker Jakob Talmo Tromsdal.