Vebjørn Walnum Vinje er opprinnelig fra Nesna i Nordland, og har spilt seniorfotball for Bodø-Glimt og Mo før han de siste to sesongene har spilt for Nardo.

Vinje har i årets sesong spilt 14 kamper for Nardo og scoret fire mål.

- Det blir artig å få være med på et forsøk på å rykke opp. Jeg ser fram til å gi alt jeg har for å nå det målet sammen med klubben og mine nye lagkamerater, sier Vinje selv til Blinkfotball.no.

Han beskriver seg selv som fotballspiller på følgende måte:

- Jeg liker å ta mye ansvar, både defensivt og i det oppbygghende spillet offensivt. Denne sesongen har jeg fått muligheten til å score endel på dødball. Det har gitt en ny dimensjon i spillet mitt med frisparkfoten, uttaler Vinje.

LES OGSÅ: Storscoreren blir i Blink

Den 1,88 høye midtstopperen signerte overgangspapirene lørdag kveld, og får trolig sin debut i treningskamp mot Levanger 3. august.

Vebjørn Walnum Vinje har bodd i Trondheim siden 2017 da han startet studiene. Nå gjenstår bacheloråret på handelshøgskolen. Han fikk sin debut for Mos A-lag som 18-åring og har totalt 43 for klubben. Han var videre i Bodø-Glimt i tre sesonger, og står oppført med fire kamper for deres bestelag. Blant annet spilte han fra start i cupens semifinale mot Rosenborg på Lerkendal i 2016.

LES OGSÅ: Jobber med fire nye spillere - og Lillebo-forlengelse

Sportslig leder for Blinks A-lag, Håvard Fuglem, er strålende fornøyd med det som er tenkt som en direkte erstatter til Bjørnar Hove.

- Vi forsøkte å hente Vebjørn allerede for to år siden da han flyttet fra Bodø til Trondheim. Han har nå spilt to gode sesonger for Nardo og har utviklet seg til å bli en solid og trygg midtstopper. Han var vårt udiskutable førstevalg når Bjørnar Hove måtte erstattes i sommer. Vebjørn Vinje er autoritær og en spiller med høy tilstedeværelse og energi i spillet sitt. Det var et ønske fra oss å få inn en veletablert spiller som har dette nivået inne og som kan ta oss det ekstra steget sportslig. Dette får vi med ham. Vinje er tent på prosjektet vårt og gir mye av seg selv både på og utenfor garderoben, - absolutt en ledertype, uttaler Fuglem til Blinkfotball.no.